Vágólapra másolva!
Folytatták csúcsdöntésüket az amerikai részvényindexek tegnap, egy minimális emelkedés után. Ma Japánban sem volt megállás, a Nikkei új hétéves csúcsot ütött, amiben a jen további gyengülése is segítségére volt. 
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Folytatódik a Nikkei csúcsdöntése

  • A legtöbb ázsiai tőzsdén jó a hangulat ma reggel, és 0,2-1 százalékos pluszok alakultak ki a piacokon. A japán Nikkei folytatja emelkedését, és 0,4 százalékos erősödés után új hétéves csúcsot döntött. A Nikkeit segítheti a tovább gyengülő jen, a japán deviza dollárral szembeni árfolyama már 116 körül, hétéves mélyponton található.
Forrás: Investor.hu

USA: Összejött az új csúcs

  • Minimális elmozdulások után új történelmi csúcson zárt az S&P 500 és a Dow Jones is, míg a Nasdaq 14 éves csúcsot döntött. A piacokon 0,01-0,2 százalékos pluszok alakultak ki a Veteránok Napján, és fontos makroadat hiányában elsősorban a vállalati hírekre koncentrálhattak a befektetők.
Forrás: Investor.hu

  • Az arany próbál tovább távolodni négy és féléves mélypontjától, és ma reggel 0,3 százalékos emelkedés után 1167 dollárnál található. Az olaj viszont folytatja esését, a Brent 0,9 százalékos mínusz után 81 dollárnál, négyéves mélypontnál mozog, míg a WTI hároméves mélypont körül 77,2 dollárnál található.
  • A Yahoo 640 millió dollárért felvásárolja a Brightroll online videó-reklámozással foglalkozó vállalatot. A felvásárlással a Yahoo a reklámozási felületeit igyekszik erősíteni. Az ügylet 2015 első negyedévében zárulhat le.
  • Jelentős forgalom- és profitnövekedésre számít a következő éveiben a Groupon (Nasdaq). A kuponos szolgáltató cég szerint jövőre a forgalma 15 százalékkal, az üzemi eredménye 25 százalékkal fog emelkedni. A forgalom növekedése pedig 20 százalékra gyorsulhat fel 2017-ig. A cég hatalmas fejlesztéseket hajt végre, melyeknek beérik a gyümölcse, emiatt bizonyulnak rendkívül optimistának. A hírekre közel 5 százalékot ralizott a részvény.
  • A Morningstar szerint további 300-350 milliárd dolláros tőkekiáramlással szembesülhet majd a PIMCO a következő két évben, írja a Reuters. A PIMCO régóta szenved a kötvényalapjainak gyenge teljesítménye miatt, ráadásul a vezér, Bill Gross távozása is csak felgyorsította a tőkekiáramlást az alapjainál.