Vágólapra másolva!
Nagyobb mínuszban mozognak záráshoz közeledve az európai részvényindexek, így Amerikában is egy kisebb lefele korrekció kezdődött meg a tőzsdéken. Eközben viszont a hazai piacon kitartott a jó hangulat, bár zárásra kissé visszacsúszott a BUX. 
Vágólapra másolva!
  • Az európai tőzsdék nem tudták összekapni magukat, és 0,3-2,7 százalékos mínuszban mozognak zárás előtt. A leggyengébben teljesítő FTSE/MIB-re az olasz bankrészvények pocsék teljesítménye helyez nyomást.
  • A Banca Popolare di Milano és a Banco Popolare 6,3, illetve 4,3 százalékkal zuhan a rossz gyorsjelentése után. Az eladói hullám pedig magával ragadta az UniCreditet és az Intesa Sanpaolot is, előbbi 5,6, utóbbi 3,4 százalékot esett.
  • De nincsenek jó formában a mai banki büntetésekben érintett, vagy hamarosan szintén bírsággal szembesülő cégek. A Barclays 2 százalékkal, az HSBC 0,4 százalékkal, az RBS 1,1 százalékkal csökken.
  • Amerikában kisebb pihenőt tartanak a részvényindexek az elmúlt napok csúcsdöntése után, és 0,2-0,4 százalékos mínuszt szedtek össze. A tengerentúli börzék elsősorban az európai rossz hangulat miatt nem tudnak tovább emelkedni. Fontos makroadatok hiányában a vállalati hírekre fókuszálhatnak a befektetők.
  • A reggel bejelentett nagy banki bírságok után kisebb nyomás alá kerültek a JP Morgan és a Citigroup papírjai. A részvények 1-1,4 százalékkal esnek.
  • A magyar piacon viszont jó hangulat uralkodott, bár zárásra elvesztette napközbeni nagy előnyének jelentős részét a BUX, mely 0,3 százalékos erősödésével még így is felülteljesítette nyugat-európai és régiós társait.
  • Ez elsősorban az OTP és a Mol jó teljesítményének volt köszönhető. A bankpapír 0,7 százalékot drágult (4080 forint), míg az olajpapír 0,6 százalékot erősödött (11880 forint). A Magyar Telekom végül 350 forinton fejezte be a kereskedést (+0,3%). A Richter viszont lemaradt, és 0,5 százalékot esett (3710 forint).
  • A forint erősödni kezdett délután, és már 306,5-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. Az USDHUF 246-ig tért vissza. A magyar fizetőeszközt részben a hazai tőzsdén uralkodó jó hangulat segítette.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu