Vágólapra másolva!
Folytatja tegnapi erősödését a BUX, mely elsősorban az OTP-nek köszönheti emelkedését. A bankpapír 1 százalék feletti pluszt szedett össze egy lehetséges terjeszkedési hírre. Az európai tőzsdéken szintén jó a hangulat, ami segíti a magyar részvényeket is.
Vágólapra másolva!
  • A tegnapi jó teljesítmény után sem látszik kifulladni a BUX, mely folytatja emelkedését és 0,5 százalékkal erősödik nyitás után.
  • 300 millió eurós felvásárlási ajánlatot tett az OTP a Nova Kreditna Bankára – tájékoztatott a a Finance újság. Az OTP mellett az Apollo Global Management tett még (nem nyilvános összegű) felvásárlási ajánlatot a bankra. Korábban már többször is szó volt róla, hogy az OTP érdeklődik a bank iránt, valamint 2013-ban Csányi Sándor is elmondta az Origónak, hogy szlovén eladó bankokat vizsgálnak. A bank a szlovén piac második legnagyobb szereplője. A hírre az OTP 1,6 százalékkal erősödik nyitás után.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom 0,3 százalékot drágult (360 forint), míg a Mol 0,1 százalékos, a Richter 0,3 százalékos pluszt szedett össze.
  • Augusztusban 0,7 százalékos volt a magyar termelői árak növekedése havi alapon. Éves alapon viszont 0,4 százalékos csökkenést figyelhettünk meg. A forint nem reagált érdemben a statisztikára, és tartva a tegnapi erősödése után megszerzett szinteket 311,2 körül mozog az euróval szembeni árfolyama.
  • Az európai tőzsdék javítják tegnapi eséseiket, és 0,1-0,5 százalékos pluszt szedtek össze nyitás után. Ma számos makroadat fog napvilágot látni, melyek okozhatnak mozgásokat a börzéken.
  • A német kiskereskedelmi forgalom a vártnál erősebben alakult augusztusban, mivel 2,5 százalékkal tudott bővülni júliushoz képest (várt: +0,5%). Éves alapon viszont csak 0,1 százalékos volt a növekedés (várt: 0,3%).
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu