Visszatértek a vevők az amerikai tőzsdére

Vágólapra másolva!
Ismét a vevők uralták az amerikai piacon a kereskedést, a hongkongi zavargásokat leszámítva pedig valamennyi tőzsdén jó hangulat uralkodik ma reggel.
Vágólapra másolva!

USA: Fellélegzés a tengerentúlon

Jó formában voltak pénteken az amerikai piacok, ezzel az utóbbi kereskedési napok jó teljesítményét valamelyest sikerült korrigálni. 0,9-1,2 százalékos emelkedéseket hoztak össze a főbb indexek, leginkább a Nasdaq teljesített jól. Az elemzők szerint a szeptemberben megnövekedő volatilitás természetesnek nevezhető.

Folytatódott a dollárindex emelkedése pénteken is, köszönhetően a nagyon erős amerikai GDP-adatnak. Az euró-dollár árfolyama közben ismét lokális mélyponton jár, 1,28 közelében alakulnak a jegyzések.

Ismét 100 dollár felett, 3 százalékos pluszban zárt az Apple (Nasdaq), miután a cég próbálta nyugtatni a befektetőket az iPhone 6 Plus túlzott hajlásával kapcsolatosan. Egyes elemzők szerint a média keltette szenzáció remek lehetőséget nyújt arra, hogy kissé olcsóbban tudjanak a befektetők Apple részvényeket vásárolni.

6,7 százalékos pluszba ugrott zárás után a Micron (Nasdaq) árfolyama, miután a chipgyártó a vártnál kedvezőbb negyedéves gyorsjelentést tett közzé. A részvényenkénti nyereség 96 centes lett, szemben a várt 82 centtel, ráadásul a menedzsment szerint folytatódhat a kedvező piaci környezet.

A Nike (NYSE) végül 12,2 százalékos pluszban zárta a pénteki kereskedést, miután remek gyorsjelentést tett közzé csütörtökön zárás után.

ÁZSIA: A hongkongi tüntetések nyomják le a piacot

2,2 százalékos mínuszban jár a hongkongi tőzsde, miután a hétvégén komoly tüntetések zajlottak a városban. A befektetőket is nyugtalanítja a helyzet, így a jó piaci hangulatban is alulteljesítő a tőzsde.

Közben az ázsiai piacokon inkább jó hangulat uralkodik, a japán tőzsde 0,5 százalékkal emelkedik, de a Shanghai Composite is erősödésre képes. A jen is gyengült tovább a dollárral szemben, már 109,6 közelében ingadoznak a jegyzések.