Eladhatják a Shrek gyártóját

DreamWorks Animation napi grafikon
Vágólapra másolva!
Filmjei sikertelensége miatt a DreamWorks Animation eladását fontolgatja a vállalat vezérigazgatója, Jeffrey Katzenberg. Az egykor szebb napokat is megélt stúdió nevéhez olyan animációs filmek köthetők, mint a Shrek vagy a Madagaszkár.
Vágólapra másolva!

Legutóbbi filmjeinek harmatos szereplése miatt van bajban a világhírű amierikai filmstúdió, a DreamWorks Animation. A lehetséges eladásról Japán legnagyobb felvásárlójával, az elmúlt 5 évben 51 milliárd dollárt felvásárlásokra költő SoftBank-kal folytatnak tárgyalásokat. (Mint ismert a SoftBank volt egy ideig a legesélyesebb kérője a Deutsche Telekom amerikai leányának is.)

Az elmúlt időszakban több filmjével is nagyot bukó DreamWorks árfolyama 23 százalékot ugrott a hír hatására. Ezzel azonban még nem tudta ledolgozni az idén elszenvedett 37 százalékos esést, amit nagy részben az olyan filmjeinek csődje miatt szenvedett el, mint a Turbó vagy a Mr. Peabody és Sherman kalandjai.

A Hollywood Reporter szerint a SoftBank 32 dolláros árat ígért a DreamWorks részvényeiért, ami 43 százalékkal magasabb, mint a szeptember 26-i záróár. Az amerikai cég vezetősége válságtanácskozást hívott össze, hogy megtárgyalják a 3,4 milliárd dolláros ajánlatot.

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A SoftBank részvényei 1,2 százalékot estek a tokiói tőzsdén, holott a Nikkei 0,4 százalékos emelkedésre volt képes.. A vállalat részvényei év eleje óta 15 százalékot estek.

SoftBank napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu