Orbán Viktor: Hivatalos választ adtunk Obamának

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
A kormány tervei szerint 2015. január 1-jén hatályba léphet a fair bankokról, azaz a fogyasztói hitelek szabályozásáról szóló törvény - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában. Azt mondta, nem lesznek megszorítások, és nem kerülhet veszélybe Magyarország energiaellátása az ukrán-orosz konfliktus miatt. Beszélt Barack Obama amerikai elnök civilekkel kapcsolatos szavairól is.
Vágólapra másolva!

Trócsányi László igazságügyi miniszter vállalta, hogy október végére a kabinet elé terjeszti a családokat megvédő és a bankokat is biztos alapokra helyező jogszabály tervezetét - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádióban. A jövő évi költségvetésről azt mondta, hogy a kormány elutasítja a megszorításokat. "Hiába akarják a szocialisták, nem lesznek megszorítások" - mondta.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Forrás: MTI/Soós Lajos

Tudomásul vesszük Obama szavait

Azzal kapcsolatban, hogy Barack Obama amerikai elnök egy New York-i tanácskozáson Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette, a miniszterelnök úgy reagált: "tudomásul vesszük, hogy ez a mondat elhangzott. Ennek a mondatnak

Jelezte azt is, hogy Magyarország hivatalos választ adott az amerikai félnek.

Az energiaellátás nem sérülhet

Magyarország nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt a lakosság nem jut hozzá a szükséges energiaellátáshoz - közölte a miniszterelnök. "Jó ütemben töltjük fel" a földgázkészleteket, "nemsokára elérjük a 60 százalékot, és most ennek az ütemét gyorsítani fogjuk" - mondta a kormányfő, jelezve, hogy erről is tárgyalt a héten Budapesten Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával. „A következő időszakban nagy mennyiségű gázra lesz szükségünk, amivel tovább tudjuk növelni a betárolt kapacitásokat. Ezt a nagy mennyiséget meg is fogjuk kapni, erről megállapodtam Alekszej Millerrel."

Azt is mondta, hogy a mostani magyar külpolitika azt tartja természetesnek, hogy ott, ahol a magyar közösségek autonómiát kérnek, azt meg is kapják.