Olcsóbb lesz a hűtő és a fagyasztó a nyugdíjasoknak

hütő nyugdíjas
OAK BROOK - SEPTEMBER 24: Tina Crotzke looks inside a new Energy Star rated refrigerator at a Sears store September 24, 2010 in Oak Brook, Illinois. Illinois is using federal stimulus money to give shoppers up to a $250 instant rebate per qualifying appliance, which will be deducted at checkout. Frank Polich/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Vissza nem térítendő támogatást ad az állam a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak.
Vágólapra másolva!

Olcsóbb lehet a hűtő, fagyasztó a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak. Az állami támogatás októbertől lesz elérhető, maximum 35 ezer forinttal csökkenhet egy új, energiatakarékos készülék ára.

Forrás: AFP/Frank Polich

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a háztartási nagygép vételárának 50 százaléka lehet, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 25 000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 35 000 forint háztartási nagygépenként.

A pályázatok a megjelenést követően, a 2014. október 27-e és 2014. november 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás (627,1 millió forint) kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.