A vállalkozás verítékes műfaj

vállalkozás
Pesszimistán ne is próbálkozzunk -- áll a Vállalkozni jó! előszavában
Vágólapra másolva!
Tizennégy legendás, ismert és feltörekvő magyar vállalkozó sikertörténetét mutatja be az Amerikai Kereskedelmi Kamara ma megjelent interjúkötete. A Vállalkozni jó! azt a pozitív gondolatiságot és hozzáállást mutatja be, amely a legsikeresebb vállalkozókat hozzásegítette, hogy garázscégekből jelentős sikerű vállalatokká nőhessenek.
Vágólapra másolva!

Közel ötven önkéntes kétéves munkájának eredménye és célja a vállalkozói kedv felpezsdítése, illetve a legjobb gyakorlatok, etikusan felépülő vállalatok bemutatása. A kötetben csak tizennégy történet kapott helyet, de mellettük még számos magyar vállalkozóra lehetünk büszkék, és ez a szám napról napra nő.

Pesszimistán ne is próbálkozzunk Forrás: Origo

Illúziók nélkül

A kiadványból megtudhatjuk, mi a „kék óceán stratégia”, miért jó a „hustling” típusú nyomulás, megérthetjük a csapatmunka és az összefogás jelentőségét. Olvashatunk arról, hogy általában érdemesebb tőkét befogadni, és gyorsan növekedni, mint a kontrollhoz mindenáron ragaszkodni. Megtanulhatjuk, hogy engedni kell kibontakozni a munkavállalóinkat, és az sem őrültség, ha erős versenytársakra vágyunk. Kiderül, hogy a multiknál töltött évek kifejezetten hasznosak is lehetnek a vállalkozásindítás szempontjából. Arra is fény derül, hogy az illúziókat félre kell tenni: a vállalkozás verítékes műfaj, áldozatokkal jár! Pesszimistán ne is próbálkozzanak: néha fejest kell ugrani az ismeretlenbe. Viszont jó hír, hogy az induláshoz nem feltétlenül kell pénz: kereskedőként nagyra lehet nőni egy jó beszállítói megállapodással is.

A kötetet tegnap mutatták be a Harmadik Vállalkozói Csúcson, a Budapesti Corvinus Egyetem előadó termében és az online közvetítés jóvoltából többek közt a Pécsi Tudományegyetemen. Az eseményt az Amerikai Kereskedelmi Kamara, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége, a Budapesti Corvinus Egyetem, a CEU Business School és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület szervezte. Az esemény célja az volt, hogy hazai és nemzetközi szakértők és sikeres vállalkozók bevonásával sokoldalúan bemutassa a magyar fiataloknak azokat a legjobb gyakorlatokat, amelyekkel sikeres vállalkozásokat indíthatnak, majd nemzetközileg is elismert, versenyképes vállalkozásokká bővíthetnek. A kötet innen letölthető.