Vágólapra másolva!
Nincs nagy elmozdulás az európai tőzsdéken a tegnapi nagy mínuszok után. Itthon viszont nyitás után is kisebb mínusz látható, a nagypapírok közül egyedül a Mol kezdett emelkedéssel.
Vágólapra másolva!
  • A Mol képes hangyányit emelkedni nyitást követően, de az olajpapír is csak 0,1 százalékos pluszban van (12 120 forint). Viszont a többi blue-chip ma is pirosba öltözött reggel.
  • Az OTP-Richter-Magyar Telekom hármas 0,3-0,5 százalékos csökkensében van. Az OTP így nem tudta egyelőre megkezdeni korrekcióját tegnapi három százalékos zakója után, amit a Raiffeisen profit warningja okozott. A Raiffeisen egyelőre nagyon halvány pluszban indított tegnapi 10 százalékos esését követően.
  • Tegnapi jó formáját követően ma reggel sem áll rosszul a forint, ugyanis az euróval szembeni jegyzések 310,4 körül állnak, hasonlóan tegnap délutánhoz. Az erősödést segíthette Varga Mihály nyilatkozata, miszerint a növekedés fenntartása mellett a fiskális fegyelem is fontos, és erre törekedni fog a kormány.
  • Nyugat-Európában kisebb pluszokat láthatunk egyelőre, vagyis nem érkezett meg a gyors visszapattanás a tegnapi mínuszokból. 0-0,4 százalékos pluszok rajzolódnak ki.