Vágólapra másolva!
Nem találják az irányt a piacok ma, miután a német gazdaságból is inkább borús hírek érkeztek. Itthon pedig ismét az OTP a gyenge lánccszem, közel két százalékkal esik.
Vágólapra másolva!
  • Ma sem enyhül a nyomás az OTP részvényein, árfolyama közel két százalékkal esik, amivel 4235 forint közelében jár, 3,5 milliárd forintos forgalom mellett. Ezzel pedig elesni látszik a 200 napos mozgóátlag is, ezután pedig akár az 50 naposig érhet el a papír (4170 forint közelébe).
  • A többi nagypapír közül a dél utáni percekben a Magyar Telekom áll minimális pluszban (+0,3%, 358 forint), míg a Mol 0,2 százalékos mínuszba csúszott (12 080 forint) a reggeli halvány emelkedésből. A Richter szintén a negatív tartományban időzik, 4034 forintnál.
  • A forint nem reagált érdemben az MNB deviza-programjának bejelentésére, próbálja tartani tegnap megszerzett előnyét. Jelenleg 310,5 körül jár az euróval szemben.
  • A nyugat-európai börzék nem mutatnak egységes irányt, a francia és az olasz parkett emelkedni képes, ellenben a német vagy a brit tőzsde csökkenést mutat.
  • Nem segített az sem, hogy a német Ifo üzleti bizami index gyengébben alakult a vártnál (tény: 104,7 pont, várt: 105,8 pont). Ez pedig azt mutatja, hogy Európa legnagyobb gazdasága is növekedési gondokkla küzd. Ez viszont azt erősítheti, hogy az EKB-től tényleg nagy horderejű monetáris stimulusra van szükség a bővülés felélesztésére.