Vágólapra másolva!
A fenntarthatósági világranglista harmadik fokára állhatott a Magyar Telekom. A világ 108 telekommunikációs vállalatának fenntarthatósági szempontok szerinti rangsorában a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom lett az első, a BT Group pedig ezüst érmet kapott.
Vágólapra másolva!

„Fantasztikus érzéssel tölt el a Magyar Telekom helyezése, hiszen magyar vállalat még nem ért el ekkora sikert a fenntarthatóság terén. A világ legnagyobb, globális telekommunikációs vállalatait előztük meg, ez világsiker a Telekomnak, világsiker az országnak. Mindez visszaigazolja azt a hosszú évekre visszanyúló tudatos munkát, amelynek célja, hogy a Magyar Telekom méretéhez méltóan járuljon hozzá a társadalom, a gazdaság és a környezet fejlődéséhez” - mondta Christopher Mattheisen vezérigazgató. A világ 108 telekommunikációs vállalatának fenntarthatósági szempontok szerinti rangsorában a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom lett az első, a BT Group pedig ezüst érmet kapott.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója Forrás: Origo

A szempontok

Az Oekom Research a vizsgálat során kiemelt figyelmet szentelt a vállalatok klímavédelmére és a gyerekek és fiatalok káros tartalmaktól való megóvására, a szélessávú internet-hozzáférés terjedésére és a fejlesztések dinamikájára is. A vizsgálat a szolgáltató vállalatok ügyfélközpontúságára is kiterjedt, a felelős marketingtevékenységtől a panaszkezelési folyamatokon át az adatvédelemig. A távközlési szolgáltatók sok bizalmas ügyféladatot kezelnek, így nélkülözhetetlen követelmény a felelős, hatékony, biztonságos adatkezelés.

Közel húsz év

A Magyar Telekom közel húsz éve foglalkozik fenntarthatósági kérdésekkel, és 2000-ben a hazai vállalatok közül az elsők között hozott létre külön környezetvédelmi, majd a működési folyamatokat koordináló fenntarthatósági szervezetet.

Az ügynökség

Az Oekom Research a befektetési célpontok fenntarthatósági szempontú elemzését végző független ügynökség. Több mint 3400 vállalat és 57 ország környezeti és társadalmi teljesítményéről készít elemzéseket, és ügyfelei között összességében 600 milliárd eurót menedzselő pénzügyi szolgáltatást kínáló vállalatok szerepelnek. Az Oekom Research 2009-ben vizsgálta először a Magyar Telekom Csoport működésének környezeti és társadalmi hatásait. Akkor, majd a 2013. évi értékelés alapján ismét a prémium, azaz a befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a vállalatcsoportot.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.