Vágólapra másolva!
Kedvező statisztika érkezett a kínai feldolgozóiparból, amire megvették az ázsiai részvényeket. Amerikában viszont gyengélkedtek a piacok, különösen a technológiai papíroktól szabadultak a befektetők. 
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Kedvező adat érkezett Kínából

Váratlanul 50,5 pontra emelkedett szeptemberben az HSBC által a kínai feldolgozóiparra számított beszerzési menedzserindex. Az elemzők 50 pontra számítottak az augusztusi 50,2 pontról. A statisztika a szektor aktivitásának vártnál jobb növekedéséről árulkodott. A hírre belevettek a nyersanyagokba, az arany 1220 dollárig tért vissza, míg a réz háromhavi mélypontjáról pattanva 306 dollárig tért vissza.

Az adat a részvénypiacokat is segíti, a kínai Shanghai Composite 0,8 százalékkal, az ausztrál tőzsdeindex pedig 1 százalékkal emelkedik. A dél-koreai Kospi viszont fél százalékot esett. Japánban ma nem volt kereskedés.

Forrás: Investor.hu

USA: Megütötték a technológiai részvényeket

Pocsék formában voltak tegnap a technológiai részvények, a Yahoo (Nasdaq) 5,6 százalékot esett két elemzői leminősítésre, míg a többi nagyobb papír közül a Google (Nasdaq) másfél százalékot, a Microsoft (Nasdaq) egy százalékot veszített értékéből.

A technológiai szektor gyengélkedése miatt a Nasdaq 1,1 százalékot zuhant, míg az S&P 500 0,8 százalékot, a Dow Jones pedig 0,6 százalékot esett történelmi csúcsa környékéről. A kis- és közepes kapitalizációjú vállalatok közben folytatták lejtmenetüket, a Russel 2000 másfél százalékot gyengült.

Forrás: Investor.hu

Augusztusban 1,8 százalékkal esett vissza a használt lakások értékesítése havi alapon. Az elemzők 1 százalékos növekedésre számítottak előzetesen. A kellemetlen meglepetést fokozta, hogy öt hónap növekedése után estek vissza újra az értékesítések, mely így szerepet játszott a részvénypiaci borongósabb hangulatban is.

Az Apple (Nasdaq) beszüntetheti a májusban felvásárolt Beats zeneszolgáltatását. A pletykák szerint erről jövőre dönthetnek az Apple-nél, ami meglehetősen érdekes lépés lenne. A hírre enyhén beleadtak az Apple papírjaiba, melyek 0,4 százalékot gyengültek piacnyitás után.

Sztrájkba léptek az Amazon (Nasdaq) németországi munkásai. Nagyjából 1000 alkalmazott bérvita miatt kezdett kétnapos munkabeszüntetésbe. A hír nem segíti a technológiai szektor rossz hangulatától amúgy is szenvedő Amazon-részvényeket, melyek 2,1 százalékot zuhantak.

Nagyot ütöttek napközben a Herbalife (NYSE) részvényein arra a spekulációra, hogy Carl Icahn, a társaság eddigi legnagyobb támogatója és részvényese eladni készül részesedését. A pletykákra 14 százalékot zuhant az árfolyam, zárás után viszont javított a papír (+4%), miután a hírek határozottan cáfolták, hogy Icahn kitárazni készülne.