Megindulhat a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
A sikeres nyár eleji tőkeemelést követően nagyot esett a Deutsche Bank árfolyama, így mostanra a részvény vonzó fundamentális képet fest. A papír relatíve olcsónak számít a szektorban, miközben az EKB monetáris lazítása hosszabb távon kedvezhet a helyi bankoknak. A Deutsche Bank grafikonja is egyfajta fordulatról árulkodik, így vételi oldalon keresünk belépőket a részvényben.
Vágólapra másolva!

Sikeres tőkeemelést hajtott végre júniusban a Deutsche Bank, amivel már teljesíti a szigorúbb Bázel III-as szabályozásban előírt tőke-megfelelési előírásokat. Eközben a részvények értékeltsége P/BV alapon relatíve alacsonynak mondható az európai bankszektorban, ha figyelembe vesszük a bank várható eszközarányos megtérülését. Az EKB laza monetáris politikája a gazdasági növekedést igyekszik beindítani az eurózónában, ami kedvezhet a gazdasági folyamatokra kifejezetten érzékeny bankszektornak.

Az EKB közelgő eszközvizsgálatai és stressz-tesztjei azonban okozhatnak még meglepetéseket ötletünk szempontjából, de érdemes arra is felhívni a figyelmet, hogy a bank ellen számos jogi eljárás van/volt folyamatban, és akár további jelentős bírságokra is számíthat a cég.

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.