Vörös csillag miatt magyarázkodik a KFC anyja

Vágólapra másolva!
Vörös csillag logóval nyitott vietnámi éttermet Dallasban a KFC-ket is tulajdonló Yum! Brands. Azonban a cég kénytelen volt leszedni a logót, miután a helyi vietnámi közösség kifakadt a tett ellen.
Vágólapra másolva!
  • Nagyot égett a KFC-ket is üzemeltető Yum! Brands vállalat, mivel Dallasban egyik vietnámi típusú gyorséttermét vörös csillag logóval nyitották meg.
  • Nem is kellett sokáig várni arra, hogy online ellenállás szerveződjön a tett ellen,a Dallas körzeti vietnámi-amerikai közösség elnöke Thanh Cung felszólította a céget, hogy azonnal távolítsa el a jelképet. Amit a Yum! Brands meg is tett, sűrű bocsánatkérések közepette.
  • Cung szerint megsértik az USA-ban élő vietnámiakat ezzel, ugyanis nagyon sokak közülük a kommunista diktatúra 1975-ös északi területen kezdődő uralma miatt hagyták el az országot.
  • A Bahn Shoppal a Yum! célja, hogy magához édesgesse az amerikai piacon is egyre népszerűbb távol-keleti ízeket kereső tömegeket. Nem mellesleg a cég küzd az USA piacán, ugyanis legutóbbi negyedévében is forgalom csökkenést volt kénytelen elszenvedni mind a KFC, mind pedig a Pizza Hut legalább egy éve nyitva tartó éttermeiben.
  • A Yum! Brands árfolyamára nagy nyomást helyezett a kínai jelenlét, ugyanis az elmúlt időszakban az időnként újra fellángoló madárinfluenza járvánnyal kapcsolatos hírekre ütöttek a részvényen.
Forrás: Michael Hiller/Michael Hiller