Ez a kilenc cég segítene a fiatal munkanélkülieken

Vágólapra másolva!
A Nestlé felhívására kilenc magyarországi kkv csatlakozott a cég Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért partnerprogramjához. A multicég mintegy 200 partnerével Európa-szerte 100 ezer új munkahelyet teremtene, kimondottan 30 év alattiaknak.
Vágólapra másolva!

A most indult partnerprogramot a Nestlé saját vállalása előzte meg: tavaly novemberben ugyanis azt mondták, 2016. végéig 50 százalékkal emelik a gyakornoki pozíciók számát és 180 gyakornoknak biztosítanak munkatapasztalat-szerzési lehetőséget.

Az európai átlag szerint minden negyedik harminc év alatti fiatal munkanélküli - a magyar statisztikák ennél csaknem kétszer rosszabbak.

Klasszikus probléma a korosztály számára, hogy a legtöbb állás betöltéséhez munkahelyi tapasztalatot várnának el a munkáltatók, ezt azonban pont azért nem tudják megszerezni, mert tapasztalat hiányában nem jutnak munkalehetőséghez.

Idén nyáron a Nestlé Magyarország már több mint 150 harminc év alatti fiatalt és 90 gyakornokot foglalkoztatott. A most csatlakozott partnercégek a Nestlééhez hasonló vállalásokat tettek.

A kétszáz, most bejelentett európai partnercég közül Magyarországról az Adecco, az Aon Hewitt Magyarország, Dunapack Kft., a Flow Csoport, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Nielsen Magyarország, az OSG Form, a Randstad Magyarország és a White&Case Ügyvédi Iroda csatlakozott a programhoz.

A Nestlé egyébként az elmúlt négy év során mintegy negyedével növelte a magyarországi leányvállalatának létszámát, így a cégnél most mintegy kétezren dolgoznak.