Másfél milliárdot ráfizetett az MNB az Eiffel Palace-ra

Eifell palace
Vágólapra másolva!
Egy brosúra tanúsága szerint januárban még 40 millió euróért, vagyis körülbelül 12,4 milliárd forintért is eladták volna az Eiffel Palace-t. A jegybank ezt az épületet júliusban vásárolta meg 5,3 millió euróval, vagyis másfél milliárd forinttal többért. Az MNB eddig nem kommentálta az állítást.
Vágólapra másolva!

Nincs válasz

A brossúrában található 40 millió eurós árról megkérdeztük az MNB-t is, de eddig nem érkezett válasz, telefonon azonban annyit mondtak, hogy tartják magukat korábbi, szeptember 15-én kiadott közleményükhöz, ami szerint tisztességes áron vették meg az irodaházat.

Olcsóbb volt

A Nemzeti Befeketési Ügynökség brosúrájában található ingatlanokat külföldi befektetőknek ajánlotta megvételre az állami ügynökség. A különböző projektek mellett azok árát is feltüntették. Itt az Eiffel Palace project 40 millió eurós, vagyis 12,4 milliárd forintos áron szerepel. Júliusban ezt az épületet vette meg a jegybank 45,3 millió euróért, vagyis másfél milliárd forinttal többért. A brosúráról az Átlátszó számolt be.

Almát hasonlítanak össze a körtével

Az Eiffel Palace Kft. ügyvezetője, Kovács Attila szerint a cikkben almát hasonlítanak össze a körtével. "2014. január 24-én lezárt hirdetés a projekt novemberi állapotában lett általunk kiadva (ui. annak a fórumnak az időpontja, amelyre ezt kérték tőlünk folyamatosan tolódott)", áll a közleményében. Az ügyvezető szerint a novemberi állapotban az ingatlan még nem volt befejezve, és az épületben sem volt sok olyan bérlő, akik utána írtak alá bérleti a szerződést.

Nincs semmiféle eltérés

Kovács Attila szerint egyértelmű, hogy egy még nem elkészült, s kevesebb bérlővel feltöltött épület vételára alacsonyabb, mint egy befejezetté. A brosúrában viszont az szerepel, hogy az épületet már befejezték, további építkezés nem szükséges. Az Átlátszó szerint már a 63 százalékos kihasználtság is látszott akkor, így nincs semmilyen eltérés.