Még több pénzt ad a Microsoft

Vágólapra másolva!
Alig telt el egy nap a hatalmas Minecraft felvásárlása óta, máris újabb bejelentést tett a vállalat. Ezúttal a részvényesekre költenek.
Vágólapra másolva!
  • A Microsoft az osztalékot ugyanis megemeli, és a korábbi 28 cent helyett 31 centet fizet majd negyedévente a részvényeseknek.
  • Ez persze nem kerül majd 2,5 milliárd dollárba, mint a Minecraft felvásárlás, de azért jelentős tétel lesz a Microsoft számára. A 3 centes növekedés ugyanis közel 250 millió dollárral növeli majd meg a negyedéves osztalékot, így éves szinten akár 1 milliárd dollárral is nőhet az osztalékfizetés nagysága. A jelenlegi részvény mennyiséggel számolva így a következő négy negyedévben 10,2 milliárd dollárt fizethet osztalékra a Microsoft.
  • Ezzel együtt a 11 százalékos növelés nem túl magas annak függvényében, hogy a Microsoft utoljára 2009-ben emelt ennyire alacsony mértékben osztalékot. Ráadásul az osztalékhozam sem lesz kiemelkedő, csupán 2,6 százalékot tesz majd ki, ami ugyan az Apple 1,8 százalékos osztalékhozamát meghaladja, de az Intel 2,6 százalékát csak beállítani tudja.
  • Emellett a technológiai cég két új igazgatósági tag érkezését is bejelentette. Az egyik a Kraft Foods pénzügyi igazgatója, Teri List-Stoll, míg a másik a Visa vezetője, Charles W. Scharf.
  • A cég árfolyama a hírekre jól teljesített tegnap, 1,1 százalékot tudott emelkedni, ezzel együtt ma 1 százalékos mínusz jöhet nyitáskor.