Jogsértés gyanúja merült fel a Norbi Update tőzsdére vitele körül

Vágólapra másolva!
Jogsértés gyanúja miatt fel kell függeszteni a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tőzsdére vitelét a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint.
Vágólapra másolva!

A TEBÉSZ szerint jogsértő és erősen aggályos, hogy a névérték csaknem százszorosán értékesítésre meghirdetett részvények egyik eladója, a cég igazgatósági elnöke, azaz Schobert Norbert olyan információk híresztelésébe kezdett a nyilvános értékesítési időszak alatt, melyekre még utalás sincs a cég jóváhagyott tájékoztatójában.

Aggályos mozzanatok

Aggályosnak tartják, hogy André Agassi egykori teniszsztár hirtelen reklámarc helyett üzlettárs lett, valamint a védjegyekkel kapcsolatos nyilatkozatsorozatot is. A TEBÉSZ ezért kéri az MNB-t, mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnal felfüggesztésére. Kéri továbbá, hogy az MNB szólítsa fel a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t tájékoztatójának megfelelő tartalmú kiegészítésére – írta a Napi Gazdaság internetes oldalán.

Az Origo is beszámolt arról, hogy tőzsdére ment a cég, valamint arról is, milyen kockázatokkal jár a részvények jegyzése.

Visszautasítják

A kibocsátó és az értékesítő részvényesek visszautasítják a TEBÉSZ állításait, áll a Norbi Update Lowcarb Nyrt közleményében. Andre Agassi marketing szerződést kötött a Társasággal, teljes összhangban a 2014. augusztus 21-e óta elérhető, az MNB által jóváhagyott Összevont Tájékoztatóban, illetve annak 1. számú Kiegészítésében foglaltakkal. Andre Agassi nem tulajdonostársa az értékesítő részvényeseknek, áll a cég közleményében.

Kinyilvánított szándék

A védjegyek apportjáról a Tájékoztató 10.9.1. fejezete egyértelműen fogalmaz: „Schóbert Ferenc Norbertnek a megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően szándékában áll, hogy a védjegyeket a Társaságba apportálja. Az apportálás szándékának kinyilvánításával Schóbert Norbert tervezi az apportálást, de nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy azt végrehajtja.” A sajtóbeszélgetésen elhangzottak ezzel teljes mértékben összhangban voltak, Schóbert Norbert az apportálás szándékát megerősítette, pontosította, írta közleményében a cég.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt szerint a részvényértékesítés teljes mértékben a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik.