Terjed a feltöltős bankkártya

mastercard 1
Vágólapra másolva!
Lengyel, magyar és belga bankkártya használók között is népszerű a MasterCard előrefizetett, úgynevezett prepaid kártyája.
Vágólapra másolva!

Az előrefizetett kártyákat használó kártyabirtokosok 77 százaléka rendkívül elégedett a kártyatípus nyújtotta előnyökkel, áll a MasterCard kutatásában. A kártyát használók 67 százaléka azt mondta: a kártya külföldi utazás során nagyobb biztonságot ad; a szülők 70 százaléka szerint pedig az előrefizetett kártyával rá lehet vezetni a gyerekeket a tudatos pénzhasználatra.

Tudatos pénzhasználat Forrás: Mastercard

A párnaciha nem biztonságos

Sokan a mai napig a hagyományos módszerrel takarékoskodnak, vagyis készpénzt tesznek félre szűkösebb időkre. Előrefizetett kártyával sokkal biztonságosabban lehet takarékoskodni és beosztani a pénzt, ráadásul ezek a plasztikok mindig kéznél vannak, és a használatukhoz még arra sincs szükség, hogy elmenjünk egy bankfiókba, ahová egyébként is csak az emberek 35 százaléka jár rendszeresen.

Megelőzhető az eladósodás

A kártyabirtokosok 73 százaléka szerint előrefizetett kártyák használatával megelőzhető az eladósodás. A felmérés szerint az előrefizetett kártyákkal kapcsolatos tájékoztatást különösen kedvezően fogadnák a lengyel és magyar nők - mondta Carlo Enrico, a MasterCard közép-európai divíziójának elnöke.