Zabálják az Alibaba részvényeit

Vágólapra másolva!
Óriási az érdeklődés az Alibaba részvényei iránt, ezért a cég megemelte a papírok kibocsátási ársávját.
Vágólapra másolva!
  • A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően megemelte a részvényeinek kibocsátási ársávját az Alibaba. A kínai vállalat részvényeiből így már 66-68 dollárért lehet jegyezni a korábban meghatározott 60-66 dolláros ár helyett.
  • A végső ársávot szeptember 18-án fogja meghatározni a vállalat, és a részvények kereskedése 19-én kezdődhet meg a New York-i tőzsdén.
  • Az IPO összértéke ezzel 21,8 milliárd dollár lehet, amivel minden idők legnagyobb tőzsdei részvénykibocsátásává válhat.
  • Arról, hogy óriási az érdeklődés az Alibaba IPO-ja iránt, már múlt héten is lehetett hallani. A hatalmas kereslet miatt a tervezettnél hamarabb volt kénytelen lezárni a könyveket a cég.
  • A megemelt ár már összesen 167,6 milliárd dollárra értékeli a kínai online piactereket és egyéb szolgáltatásokat működtető vállalatot.
  • Az emelkedő ár ellenére az Alibaba értékeltsége még mindig vonzó a szakértők szerint. Az elemzők átlagosan 29-es P/E rátát kalkulálnak a részvényekre az idei eredmények alapján, ami alacsonyabb a legtöbb nagy kínai internetes áruházlánc értékeltségénél.

Mi az az IPO?

Az angol initial public offering rövidítése, elsődleges tőzsdei kibocsátást jelent. Az IPO az az eljárás, aminek keretében egy zárkörű részvénytársaság részvényei széles körben elérhetővé válnak a tőzsdén keresztül. Általában jegyzési szakasszal kezdődik a folyamat, ahol a kibocsátást szervező befektetési bankok összegyűjtik és összesítik a részvényből vásárolni kívánó befektetők igényeit. A felkínált mennyiség és az ajánlatok alapján kialakuló egyensúlyi ár lesz a jegyzési ár, az IPO-ban résztvevő befektetők ezen az áron kapják meg a részvényeket. A jegyzés lezárultát követően kezdődik meg a tőzsdei kereskedés a részvényekkel, ugyanúgy, mint bármely más, tőzsdére már bevezetett részvénnyel.
  • Aki pedig Magyarországról érdeklődik az Alibaba iránt, amint elindult a tőzsdei kereskedés, rögtön megtalálja az Investor Trader rendszerében a részvényt. Ha pedig kérdése van, azt felteheti nekünk az alábbi űrlapon is.