Vágólapra másolva!
Egyelőre nem alakult ki határozott irány Európa tőzsdéin, pluszokat és mínuszokat is lehet látni a börzéken. Itthon a BUX index halvány csökkenéssel indított.
Vágólapra másolva!
  • Vegyes a kép a hazai tőzsdeparketten. A Magyar Telekom tegnapi nagyobb zakója után próbál feltápászkodni (+0,5%, 370 forint), míg a Richter és az OTP 0,6, illetve 0,2 százalékos mínuszban indította a pénteki kereskedést.
  • A Mol egyelőre alig mozdul, hiszen csak 5 forinttal van lejjebb, mint tegnapi 12 130 forintos záróára. A Molt érintő hír, hogy Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató állítólag nem tér vissza az olajcéghez szabadságáról, írja a Népszava. A lap azt írja Orbán Viktor gazdasági főtanácsadója lesz.
  • A forint a tegnapi erősödése után kicsit korrigál ma reggel, az euróval szembeni árfolyama 314,6 környékén található, miután hajnalban járt már 314 alatt is a jegyzés. Az USDHUF jegyzése 243,5 körül mozog, míg a svájci frank 260-ig tért vissza.
  • A magyar ipari termelés júliusban 12,3 százalékos növekedést mutatott éves alapon, ami megfelel az előzetes várakozásoknak.
  • Nyugat-Európában nyitást követően még vegyes kép rajzolódott ki, de egyelőre csak néhány tizedes elmozdulást láthatunk.
  • A készülő elszámoltatási törvény alapján a bankok által az ügyfeleknek visszafizetett összeg átlagosan egyharmadával csökkenteni fogja az adósok törlesztőrészletét, mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak. Hozzátette, az elszámolási törvényjavaslat pénteken kerül nyilvánosságra, míg a folyamat nagyjából fél év alatt várhatóan le is zajlik. A magyar bankrendszer stabil marad, mert az anyabankok segítik majd itteni leányaikat