Vágólapra másolva!
Kivárás jellemzi az európai részvénypiacokat a délután érkező amerikai munkaerőpiaci adatok előtt.
Vágólapra másolva!
  • Vegyes teljesítmény jellemzi dél körül a főbb európai piacokat, ugyanakkor nagyobb elmozdulás sehol sem látható a tegnapi záróértékekhez képest. A befektetők vélhetően a fél háromkor érkező munkaerőpiaci adatokat várják.
  • A hazai piac 0,2 százalékos mínuszával a lemaradók táborát erősíti. A főbb papírok közül csak a Mol és a Richter tud emelkedést felmutatni, előbbi 0,6 százalékos pluszával 12 175 forinton tartózkodik, míg a gyógyszerpapír 4176 forint (+0,4%) közelében ingadozik.
  • Habár délelőtt még a pozitív tartományban is járt az OTP, nem tartott sokáig az optimizmus, 11:00 körül már 1,3 százalékos mínuszt mutatott a bankpapír. Kora délután azonban ismét erősödés látható, 0,3 százalékos mínuszával 4411 forinton áll az árfolyam.
  • A leggyengébb teljesítmény a Magyar Telekom nevéhez fűződik, az eleve csökkenéssel nyitó telekompapír árfolyama ugyanis 2,6 százalékkal, 372 forintra esett. A Portfolio.hu értesülései szerint az egyik lehetséges magyarázat lehet, hogy egy tegnapi háttérbeszélgetésen félreérthették a pénzügyi vezető szavait. Ugyanis egy hazai brókercég ma reggeli hírlevelében a tegnapi eseményre hivatkozva az jelent meg, hogy 2015-ben is elmaradhat az osztalékfizetés.
  • Mindeközben a forint ma folytatta tegnap megkezdett erősödését. Az EURHUF árfolyama már 314,5 közelében jár, miközben szerda délelőtt még 317 fellett is megfordult.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu