Eljöhet egy szép új világ az HBO-nál

Vágólapra másolva!
A jövőben akár közvetlen előfizetéssel a neten keresztül elérhetővé válhat majd az HBO szolgáltatása anélkül, hogy elő kellene fizetni egy teljes kábelcsomagra. Legalábbis az HBO-t tulajdonló Time Warner vezére így nyilatkozott egy New Yorki konferencián.
Vágólapra másolva!
  • Az HBO egyszer a jövőben elképzelhető, hogy elérhető lesz olyan fizetéssel, ami nem követeli meg, hogy egy teljes kábelcsomagra előfizessen az ügyfél, mondta el az HBO anyacégének, a Time Warnernek a vezérigazgatója a New Yorki Communacopia médiakonferencián.
  • Egyébként a CBS amerikai cég vezére is hasonlóan nyilatkozott. Ő a Showtime csatornájukkal tehetnék meg ugyanezt. A Showtime olyan sikersorozatok atyja, mint a Dexter, A Tudorok, vagy a Kaliforgia.
  • A lépés egyébként nem lenne elrugaszkodott, hiszen az utóbbi időben a kábelszolgáltatók egyre nagyobb nyomással néznek szembe az olyan online videószolgáltatók felől, mint a Netflix, vagy a Hulu és az Amazon.
  • Persze már most is elérhető az HBO és a Showtime online, de ehhez rendelkeznünk kell egy kábeltévé előfizetéssel, plusz egy HBO csomaggal. Egyelőre arról egyik vezér sem nyilatkozott, hogy ezt milyen időtávon tartják elképzelhetőnek. De ez egyre megvalósíthatóbbnak és érdekesnek tűnik.
  • Azt Jeff Bewkes a Time Warner vezérigazgatója viszont leszögezte, hogy nem tervezik az HBO leválasztását a társaságról. A Time Warner árfolyama ma 0,3 százalékos mínuszban áll, míg a CBS Corp. árfolyama stagnál.
  • Tegnap egyébként a Sony jelentette be, hogy 22 Viacom csatorna (köztük például az MTV, Nickelodeon, vagy a Comedy Central) lesz elérhető a tervezett internet alapú TV-szolgáltatásában.