Vágólapra másolva!
Nincs formában ma az OTP, mely jelentős esést szenvedett el délelőtt. Emiatt a BUX is mínuszban mozog, csakúgy, mint európai társai. A forint viszont erősödni tud, és korrigálja tegnapi zuhanását. 
Vágólapra másolva!
  • Az utóbbi két hét legnagyobb napon belüli esését szenvedi el az OTP, mely 2 százalék feletti mínuszban is járt délelőtt. A bankpapír befektetői részben Rogán Antal nyilatkozata, részben a kormány mai frakcióülése miatt lehetnek nyugtalanok. A kormány ugyanis pénteken nyújthatja be a devizahitelesek kompenzációjáról és a kölcsönök újraszámításáról szóló törvényjavaslatot. Az OTP dél körül 1 százalékkal esik, amivel 4380 forintnál mozog. Ezzel az elmúlt napok emelkedését is korrigálja.
  • Ráadásul a legtöbb régiós bankpapír piacán borongós a hangulat, ami szintén nem segít az OTP-nek.
  • A többi magyar blue-chip vegyesen teljesít, a Magyar Telekom tartja nyitás után megszerzett fél százalékos mínuszát (380 forint), míg a Richter 0,5 százalékot veszített értékéből (4099 forint). A Mol viszont 0,6 százalékos emelkedésével 12130 forinton található.
  • Ezek után a BUX 0,3 százalékkal gyengül, nagy részben az OTP esése miatt.
  • A forint korrigálni kezdte a tegnapi zuhanását, és az euróval szemben már 316 alá tért vissza az árfolyama. A jegyzés reggel hajszálnyira volt attól, hogy új két és féléves forintmélypont alakuljon ki, ami nem következett be. A dollárral és svájci frankkal szemben szintén erősödik a forint, előbbivel szemben 244-nél, utóbbival szemben 261,6-nál jár az árfolyam.
  • Az európai tőzsdéken nem javul a hangulat, és a tegnapi záróértékek közelében mozognak az indexek. Az amerikai börzéken ugyanakkor 0,1 százalék körüli emelkedéssel kezdődhet majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu