Vágólapra másolva!
5 hete nem látott gyenge napja volt az amerikai S&P500 tőzsdeindexnek kedden. Ázsiában is borongós a hangulat, egyedül a japán börze tudott emelkedni a főbb indexek közül a gyengülő jennek köszönhetően.
Vágólapra másolva!

5 hete nem volt ennyire gyenge napja az S&P 500-nak, ami 0,7 százalékos mínuszával 1988,44 ponton tudott zárni. A Dow Jones és a Nasdaq 0,6-0,9 százalékkal csökkentek.

Nem sikerültek jól a mai japán makroadatok, a termelő árindex éves alapon csak 3,9 százalékkal nőtt, miközben az elemzők 4,1 százalékra számítottak augusztusban. A gyáripari megrendelések közben 3,5 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, de ez sem volt elég, hogy az elemzők 4 százalékos várakozását teljesítse.

A japán tőzsde ezzel együtt 0,3 százalékos pluszban jár, ugyanakkor ezzel kivételnek számít a régióban. Vélhetően a tovább gyengülő jen miatt veszik a japán papírokat. Közben a hétfő után ismét nyitva tartó hongkongi tőzsde 1,6 százalékos mínusszal pótolja a tegnapi lemaradást, míg a Shanghai Composite 0,5 százalékot veszített értékéből.

A gyenge teljesítmény az Apple (Nasdaq) tegnapi termékbemutatójával is kapcsolatos, miután hiába mutatott be két új okostelefont, illetve okosórát a technológiai óriás, mégis 0,4 százalékos mínuszba csúszott a 3 százalék feletti pluszokból. Az Apple emellett az Apple Pay névre keresztelt fizetési szolgáltatását is bemutatta, amit a befektetők jobban fogadtak, mint a két új terméket.

6 500 új munkahelyet hozhat létre a Tesla (Nasdaq) nevadai „gigagyára”, ami évente 370 milliós bérköltséget jelenthet majd az elektromosautó-gyártó vállalatnak. A Tesla tegnap 1,3 százalékos mínuszban zárt, így nem tudta magát függetleníteni a piaci hangulattól.

Aggályait fejezte ki a Discovery Communications (Nasdaq) a Comcast (Nasdaq) és a Time Warner Cable (NYSE) lehetséges egyesülésével kapcsolatban az illetékes szerveknél. A Discovery „A” sorozatú részvényének árfolyama tegnap 3,6 százalékos mínuszban zárt.

Ismét 100 dollár alatt jár a Brent árfolyama, miközben a WTI nyersolajé 92,8 dollár közelében mozog. Az arany egyelőre tartja az 1 255 dolláros szintet, miután tegnap nem tudott érdemi erősödést mutatni a dollár.