Vágólapra másolva!
Nagyjából fél százalékos eséssel indított a BUX, elsősorban az OTP gyengélkedése miatt. Az európai tőzsdéken sincs kirobbanó hangulat, és inkább lefelé csordogálnak az indexek.
Vágólapra másolva!
  • Ma is folytatódik a gyengülés az európai tőzsdéken. A befektetőket többek között a jövő heti skót népszavazás aggaszthatja, melyen Skócia Nagy-Britanniától való elszakadása mellett dönthetnek az állampolgárok.
  • A főbb részvényindexek 0,1-0,5 százalékos mínuszt szedtek össze, az olasz FTSE/MIB viszont 0,1 százalékkal tud emelkedni.
  • A hazai piacon szintén mínuszok alakultak ki nyitás után, és a BUX már 0,5 százalékot esett.
  • A főbb papírok közül az OTP teljesít a leggyengébben, mely 1,1 százalékos esésével 4400 forint alá tért vissza. Ebben a profitrealizáláson kívül Rogán Antal nyilatkozata is szerepet játszik.
  • Rogán a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy azoknak az adósoknak is vissza kellene fizetni az egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés miatti összeget, akik már előtörlesztettek vagy átléptek forinthitelbe. Lakáshitelre, szabad felhasználású jelzáloghitelre, autóhitelre is vonatkozna a döntés, függetlenül attól, hogy az forint- vagy devizahitel. Szintén mérlegelik, hogy a végtörlesztésben résztvevőkre is kiterjesztik-e a törvényt. Az előterjesztést pénteken nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek, amelyet jövő héten tárgyalnak, és akár már szeptember 24-én szavazhatnak róla.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom fél százalékot veszített értékéből (380 forint), a Richter stagnál (4122 forint), míg a Mol 0,5 százalékkal emelkedik (12115 forint).
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu