Piknikeztek és bírságoltak a revizorok a Városligetben

Vágólapra másolva!
Munka és szórakozás egyszerre.
Vágólapra másolva!

Meglepő fordulatot vett néhány vendéglátós napja, amikor egy városligeti piknikre ételeket és italokat szállítottak ki. A megrendeléseket átvevő és bulizó társaság kifizette a cechet, majd igazolványaikat felmutatva közölték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól jöttek és próbavásárlást végeztek, áll a NAV közleményében.

Munka és szórakozás

A fiatal revizorok - mintha csak egy laza délutáni piknikre készülnének - a VI. és a VII. kerület különböző éttermeiből rendeltek étel- és italkiszállítást a városligeti tóhoz. A megrendelések sorban meg is érkeztek, azonban egy olyan vendéglős sem akadt, aki szabályos pénztárgépi nyugtát mellékelt volna a csomaghoz, a cech végösszegét csupán a vásárlók megtévesztésére alkalmas, első ránézésre szabályos pénztárgépi nyugtának látszó pincérblokkon tüntették fel. A futárok meglepődve, de együttműködve vették tudomásul az ellenőrzést, egy részükről az is kiderült, hogy nincsenek rendesen bejelentve.

Szokatlan helyeken

Az online pénztárgépek adatai alapján a NAV sok olyan vendéglátóhelyet talált, amelyeknél gyanítják, hogy bevételeket titkolnak el. Ezek ellenőrzését a jövőben is folytatni fogják, a hivatal szerint változatos módszerekkel, akár szokatlan helyen és időben csapnak majd le rájuk.