Megvertük az európai piacokat

Vágólapra másolva!
Remekelt a magyar tőzsde a borús nemzetközi hangulatban, a BUX 0,6 százalékos emelkedésre volt képes, főleg az OTP-nek és a Richternek köszönhetően.
Vágólapra másolva!
  • Főleg az OTP teljesítménye számít szépnek, miután a bankpapír 4 283 forintról egészen 4 440 forintig jutott, és átfordította a mínuszokat pluszba. A Concorde céláremelése is segíthetett, így sikerült 1,3 százalékot erősödni.
  • A Richter közben a 4 100 forintos szintet sikerrel törte át, 1,3 százalékos emelkedésével pedig nagyban hozzájárul a BUX index remek teljesítményéhez. A forgalom is erős volt, 1,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.
  • A Magyar Telekom és a Mol már nem teljesített ennyire jól. A telekomcég minimális volatilitás mellett 382 forinton, 0,3 százalékos emelkedéssel zárt, miközben a Mol 12 050 forinton tért nyugovóra. Az olajipari cégnek eddig nem alakul jól ez a hét, a mai 0,6 százalékos mínuszt ráadásul 1 milliárd forint feletti forgalom mellett sikerült elérni.
  • A kisebb papírok közül főleg a PannErgyben volt nagy pörgés, 100 millió forintos forgalom mellett 345 forinton zárt a papír, köszönhetően a miskolci, és győri projektről érkező kedvező híreknek. Az emelkedés 8,5 százalékos volt.
  • A nemzetközi hangulat ugyanakkor egyre rosszabb, az európai piacokon már 0,1-1,4 százalékosak a mínuszok, miközben az amerikai tőzsdék 0,3-0,4 százalékos csökkenéseket mutatnak. Makroadatok nem érkeznek ma, így talán az Apple alig másfél óra múlva kezdődő termékbemutatója lehet az, ami a nap eseményének számít.
  • A forint ebben a hangulatban gyengélkedett, az euróval szemben 316,3, míg a dollárral szemben 244,8 közelében állunk. A dollár ezzel együtt 246 felett is járt ma.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu