Vágólapra másolva!
Már ha a kátyú a Hegyvidéken van.
Vágólapra másolva!

Új funkcióval bővült a Hegyvidéki Önkormányzat mobilos alkalmazása, már kátyúkat és elhagyott autókat is be lehet vele jelenteni. Pokorni Zoltán kerülete már két éve használja az appot, ami mindenféle információkat szolgáltat a helyi lakosoknak. Az önkormányzat emellett intenzíven használja a Facebookot, és van online ügyfélszolgálata.

Címmel, fotóval

Az app Jó utat! menüpontjából a felhasználók a kátyú fényképét és pontos címét mellékelve tájékoztathatják a kerületet a renitens úthibákról, valamint engedély nélkül kihelyezett konténerekről, lerobbant kocsikról. Az alkalmazás az információkat elküldi az önkormányzatnak, az illetékesek ellenőrzik a helyzetet, majd intézkednek.

Ennek a kátyúnak befellegzett. Középen személyesen Pokorni Zoltán felügyeli a munkásokat. Forrás: Origo

A kátyúkat betömik, ugye?

A helyszíni ellenőrzés után a kátyúkat rangsorolják méretük és veszélyességi fokuk alapján. A közvetlen balesetveszélyt jelentő hibákkal sürgősséggel, 3-5 munkanapon belül elbánnak. Ha a kátyú nem veszélyes, csak zavarja a forgalmat, akkor néhány héten belül javítják, a többi hasonló kategóriájú úthibával együtt. A nagyon kicsi kátyúkat felveszik az éves karbantartási programba. Ha az adott kátyú nem az önkormányzat, hanem a BKK vagy a közműszolgáltatók illetékességébe tartozik, akkor szólnak az érintett szervezetnek, hogy kátyúja keletkezett.