Fontos szint felett zárt az amerikai tőzsde

Vágólapra másolva!
Bár nem volt tegnap jó hangulat a piacokon, az S&P 500-nak sikerült megtartania a 2 000 pontos szintet. Közben keményen erősödik a dollár ma is a főbb devizákkal szemben, ez pedig a japán tőzsdének remek hír.
Vágólapra másolva!

2 000 felett maradt az S&P 500

  • Felemás teljesítményt nyújtottak tegnap az amerikai piacok, egyedül a Nasdaq tudott némi pluszt felmutatni, miközben az S&P500, és a Dow Jones 0,2-0,3 százalékos mínuszban zárt. Az S&P500 ezzel együtt 2 000 pont felett tudott maradni. Vélhetően az utóbbi hetek jó teljesítménye után kisebb korrekciót mutattak a tőzsdék.
  • Tovább erősödött az euró a dollárral szemben, a jegyzések 1,2867-ig is eljutottak, amire közel 14 hónapja nem volt példa. Ez értelemszerűen a nyersanyagoknak sem kedvez, az arany 1 255 dollárnál jár, míg a WTI 92,9 dollár közelében ingadozik. A Brent pedig 100 dollár közelében mozog.
  • Vásárlási lehetőséget tesztel a Twitter a felhasználók üzenőfalaiban megjelenő tweetekkel kapcsolatban. A befektetők az esetleges fejlesztés hírére 2,6 százalékos pluszba húzták a Twitter részvény árfolyamát.
  • 2,8 százalékos pluszban zárt tegnap a Boeing, miután 100 darab 737 MAX repülőgépre kapott megrendelést a Ryanairtől. Ez listaáron nagyjából 11 milliárd dollárnak megfelelő összeg.
  • 5,6 százalékot drágult nap végére a Yahoo, így 41,81 dolláron zárt. Az internetes cég főleg az Alibaba által közzétett 60-66 dolláros IPO-ársáv miatt teljesít jól, mivel az amerikai cég 22,6 százalékos részesedéssel bír a kínai internetes óriásban.
  • Újabb elemző javasolja vételre a GoPro papírjait, ezúttal az FBN Securities fogalmazott meg kedvező, felülteljesítési ajánlást, 70 dolláros célárral. A GoPro tegnap a 8,1 százalékos emelkedése után 63,52 dolláron zárt.

Folyamatosan gyengül a jen

  • Alapvetően optimizmus jellemzi ma reggel az ázsiai piacokat, egyedül a Shanghai Composite van halvány mínuszban, bár ez betudható annak is, hogy tegnap kimaradt a negatív hangulatú kereskedési napból.
  • A Nikkei tovább folytatja menetelését, 0,3 százalékos emelkedésével 15 750 pont közelében áll, ami a januári szinteket jelenti. A dollár erősödése kedvezőnek számít, mivel az USDJPY így folytatja emelkedését, vagyis továbbra is gyengül a jen. A jegyzések már 106,2 közelében vannak, ezzel közel 6 éve nem látott szintre gyengült a jen.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu