Gyenge lett a japán GDP-adat

Vágólapra másolva!
Nem sikerült jól a második negyedéves GDP-adat végső olvasata, a piacokat azonban nem befolyásolta a gyenge szám.
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Gyenge lett a japán GDP

  • A vártnál kicsivel gyengébb teljesítményt nyújtott a japán gazdaság a második negyedévben, a GDP 7,1 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest, évesítve. Az elemzők a korábbi olvasatban szereplő 6,8 százalékkal szemben csak 7 százalékos mínuszt vártak. Kedvező adat viszont a térségből, hogy a kínai külkereskedelmi mérleg a vártnál nagyobb többletet mutatott, és az export növekedési üteme is várt felett alakult.
  • A japán tőzsde nem fogadta rosszul a makroadatot, 0,1 százalékos pluszban jár a Nikkei. A piacokon, és a dél-koreai tőzsdén ugyanakkor ma nincs kereskedés, míg a hongkongi tőzsde 0,2 százalékos mínuszban jár.

USA: 150 milliárdnál is drágább lehet az Alibaba

  • Erősen teljesítettek pénteken az amerikai piacok, a vezető indexek 0,4-0,6 százalékos emelkedésekkel tudtak zárni. Az S&P 500 ezzel ismét 2 ezer pont felett jár, 2007,71 pontjával pedig történelmi zárócsúcsot ért el. A napon belüli maximumot (2011,17) ugyanakkor nem sikerült elérni.
  • Ma kezdi a tőzsdei roadshow-t az Alibaba, jövő hét csütörtökön (szeptember 18-án) pedig a végleges IPO-ár is kialakulhat. A legfrissebb tájékoztatás szerint 60-66 dolláros részvényenkénti ár jöhet, ami 155 milliárd dollárra értékelné az Alibabát. Az első kereskedési napra jövő hét pénteken, szeptember 19-én kerülhet sor.
  • 3,3 milliárd dollárért válik meg a General Electric a háztartási berendezéseket gyártó divíziójától, melyet a svéd Electrolux vásárol meg. A tranzakciót készpénzben bonyolítják majd le, a svédek pedig használhatják majd az amerikaiak márkajelzéseit.
  • 10 százalékot erősödött pénteken a GoPro árfolyama, miután egyik fő beszállítója, az Ambarella (Nasdaq) kedvező negyedéves gyorsjelentést tett közzé.
  • A Tesla Motors viszont 4 százalékos mínuszban csúszott az utóbbi hetek jó teljesítménye után, köszönhetően annak, hogy Elon Musk ismét túlértékeltnek nevezte a papírokat.