Tovább nőtt az ipari termelés

Vágólapra másolva!
Júliusban az ipari termelés 12,3 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. Az idén eddig ez a legmagasabb növekedés, sőt, 2011 februárja óta nem volt ennél jobb adat - mondta Mikó Ildikó, a KSH munkatársa az adatok ismertetésekor. A növekedés megfelel az elmúlt hónapok tendenciáinak, márciusban 10,7 százalékkal, áprilisban 9,7 százalékkal, májusban 10,1 százalékkal, júniusban pedig 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés. Az adatok alakulásában változatlanul a gépjárműgyártás játssza a főszerepet.Meglepően jóAz előzetes júliusi adat kellemes meglepetést okozott, hiszen meghaladta a várakozásokat. 2014-ben összességében 7-8 százalék között bővülhet az ipari termelés - mondta Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője.Ha nem lesz összeomlásNémeth Dávid, a K&H Bank vezető elemzője is meglepetésnek nevezte, hogy tovább tudott gyorsulni az ipari termelés, miközben az európai lassult. Véleménye szerint, ha az orosz-ukrán válság miatt nem lesz nagy összeomlás, akár kétszámjegyű növekedés is lehet az év egészében.
Vágólapra másolva!

Júliusban az ipari termelés 12,3 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. Az idén eddig ez a legmagasabb növekedés, sőt, 2011 februárja óta nem volt ennél jobb adat - mondta Mikó Ildikó, a KSH munkatársa. A növekedés megfelel az elmúlt hónapok tendenciáinak, márciusban 10,7 százalékkal, áprilisban 9,7 százalékkal, májusban 10,1 százalékkal, júniusban pedig 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés. Az adatok alakulásában változatlanul a gépjárműgyártás játssza a főszerepet.

Meglepően jó

Az előzetes júliusi adat kellemes meglepetést okozott, hiszen meghaladta a várakozásokat. 2014-ben összességében 7-8 százalék között bővülhet az ipari termelés - mondta Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője.

Ha nem lesz összeomlás

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője is meglepetésnek nevezte, hogy tovább tudott gyorsulni az ipari termelés, miközben az európai lassult. Szerinte ha az orosz-ukrán válság miatt nem lesz nagy összeomlás, akár kétszámjegyű növekedés is lehet az idén.