Vágólapra másolva!
A Mol és a Richter stagnált, míg az OTP és a Richter gyengült a mai kereskedés során, nagy részben a profitrealizálás keretében, ami miatt a BUX is kis esést szenvedett el. A nemzetközi tőzsdéken sincs túl jó hangulat a gyenge amerikai munkaerő-piaci adat után. A tengerentúli indexek történelmi, vagy több éves csúcsaikról ereszkednek lefelé, és Európa legtöbb tőzsdéjén is kisebb mínuszokat lehet látni. 
Vágólapra másolva!
  • Nem volt lendület ma a hazai tőzsdében, a BUX kissé korrigálva az elmúlt napok erősödését 0,2 százalékos mínuszban zárt.
  • Ennek oka, hogy a Mol és a Richter kivételével összes főbb papír a negatív tartományban fejezte be a kereskedést, mivel a befektetők profitrealizálásba kezdhettek a piacukon. Az OTP 0,3 százalékot (4425 forint) gyengült, a Magyar Telekom 0,8 százalékot esett (381 forint). A Richter napi csúcsán zárva stagnált (4020 forint), míg a Mol szintén tegnapi záróértékén fejezte be a kereskedést (12220 forint).
  • A várt 230 ezer helyett mindössze 142 ezer fővel bővült a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma (NFP) az USA-ban augusztusban. Ez az idei év legkisebb növekedésének felelt meg. A munkanélküliségi ráta viszont 6,1 százalékon közel, ötéves mélyponton maradt.
  • A gyenge NFP-adatra gyengüléssel reagált a dollár, és 1,298-ig kúszott fel az euróval szembeni árfolyama. Később kissé korrigálni tudta esését a dollár, és 1,296-ig tért vissza. Az arany pedig erősödni kezdett az adatokra, és 1270 dollár fölött is megfordult, ahonnan késő délutánra 1266 dollárig ereszkedett le.
  • Az amerikai részvénypiacokon 0,1-0,6 százalékos gyengülés látható az adatok után. Az S&P 500 és a Dow Jones ezzel tovább távolodik történelmi csúcsától.
  • Európában sem látható kitörő vételi kedv, a főbb részvényindexek legtöbbje 0,3-0,5 százalékos mínuszban mozog, egyedül a német DAX és a spanyol IBEX képes minimális emelkedésre. Utóbbi részben a Daimler remek teljesítménye erősíti.
  • A jó hangulatot nem tudja meghozni az orosz-ukrán tűzszünet híre sem.
  • Új biztonsági fejlesztéseket készít az iPhone és iPad készülékekre az Apple. Az új fejlesztések email és egyéb üzeneteket fognak küldeni a felhasználóknak, ha a program illetéktelen behatolást érzékel. Erről azután döntött az Apple, hogy számtalan híresség privát fotója került fel az internetre hackerek támadásai után. A részvény 0,9 százalékkal emelkedik, amivel az elmúlt 2 napban látott esését korrigálja.
  • Elutasította a Dollar General napokban megemelt felvásárlási ajánlatát a Family Dollar Stores. A hírre a Family Dollar 1,3 százalékos, a Dollar General 2,3 százalékos mínuszban mozog.
  • 1,8 százalékkal esik a Morgan Stanley, miután a Macquarie felülteljesítőről semlegesre rontotta a rá vonatkozó ajánlását. Az elemzők szerint a bankház papírjai nagyjából a fair értékükön mozognak.
  • A Tesla pocsékul szerepe, 4,3 százalékkal zuhan, amivel az elmúlt napok emelkedését korrigálja. A papír történelmi csúcsáról ereszkedik lejjebb a bejelentett beruházás ellenére. Egy másik autógyártó, a Daimler viszont remekel, közel 2 százalékkal erősödik a Mercedesek remek eladási számaira.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu