Most kell figyelni az ezüstre

Vágólapra másolva!
Már egy ideje szorosabban követem az ezüst piacát, az árfolyam most tényleg egyre érdekesebb szinteken áll. A napokban tovább olvadozott a nemesfém árfolyama, így fontos támaszoknál járunk nagy túladottsággal és optimizmusra okot adó MACD jelzéssel. Viszont van egy bökkenő.
Vágólapra másolva!

A napokban tovább csökkent az ezüst árfolyama, így már valóban kezd egyre közelebb kerülni azokhoz a támaszokhoz, amik igen erősen tartották a nemesfémet az elmúlt évben. Az persze nem jó jel, hogy megint itt vagyunk, hiszen minél többször kell egy szintnek teljesíteni, az újabbnál újabb próbálkozásoknál egyre nagyobb lehet a valószínűsége, hogy végül megfárad és elenged az a támasz.

Igen ám, de az ezüst megint úgy süllyedt ezekhez a szintekhez, hogy ordító túladottság alakult ki a grafikonon. Az RSI korábban ezekről a mélypontokról már vételi jelzést adott, sőt az MACD is hasonló mozgásra készül. Vagyis nagyon úgy fest, hogy megint megvenni érdemes az ezüstöt, és ha netán a támaszok elesnének (mert, hogy ez is megtörténhet), a veszteségvágást kellően szűkre lehet venni.

Az ezüst árfolyamának alakulása Forrás: Tradingview, Investor.hu

Nem is tűnik rossz stratégiának. Ha még azt is hozzátesszük, a dollár piacán is nagy túlvettséget láthatunk az euróval szemben, melyet követően ott is kijárhat egy, a dollárban denominált arany és ezüst számára inkább árfelhajtó korrekció, akkor kifejezetten jó lehetőségnek tűnik.

Igen ám, csak van egy kis bökkenő. Legutóbb, mikor annyiszor felfele vette az irányt az árfolyam a mostani szintekről, igen nagy túladottság volt jellemző az ezüst piacára. Az ezt kifejező nettó vételi pozíciók száma viszont ezúttal közel sincs a korábban látott mélységekben, vagyis most nem tűnik annyira pesszimistának a piac. Ez pedig (legalábbis engem) egyelőre némi óvatosságra int, hiszen az árfolyam emelkedését várva ezúttal kevésbé lehet a shortzárások miatti lendületre számítani.

Forrás: Investor.hu