Vágólapra másolva!
Kis pihenőt tartanak az európai tőzsdék a tegnapi rali után, ami miatt enyhébb mínuszok alakultak ki a börzéken nyitás után. A profitrealizálásból a magyar piac sem marad ki, és a főbb papírok kivétel nélkül gyengülnek. 
Vágólapra másolva!
  • Az európai tőzsdéken kisebb profitrealizálás kezdődött a tegnapi nagy rali után, így a részvényindexek 0,1-0,3 százalékos gyengüléssel kezdték a kereskedést.
  • Emiatt a BUX is lefelé indult el nyitás után, és 0,3 százalékkal csökken. A főbb részvények az elmúlt napok emelkedése után kis pihenőt tartanak a profitrealizálás keretében, így az OTP 0,6 százalékkal, a Mol 0,2 százalékkal, a Richter 0,5 százalékkal gyengül, egyedül a Magyar Telekom képes stagnálásra.
  • Júliusban a vártnál erősebb volt az ipari termelés alakulása Magyarországon, mely 12,3 százalékkal bővült éves alapon a várt 9,7 százalékos növekedés helyett.
  • A kedvező statisztika segíti a forintot, mely erősödni kezdett, és a 313,3-as szintnél mozog az euróval szemben. A dollárral szemben viszont továbbra is kétéves mélypont közelében, 242 körül található a magyar deviza.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu