Csúcsokat döntöget a HP, profitot biztosítunk be

Vágólapra másolva!
Masszívan felülteljesítette a piacot és a tech szektort is a Hewlett-Packard januári ötletünk óta, a több mint 30 százalékos hozam jelentős részét a stop emelésével be is biztosítjuk. A fundamentális sztori úgy alakul, ahogy korábban sejtettük, és még mutatkozik hosszú távú felértékelődési potenciál. Rövid távon ugyanakkor a feltámadó optimizmus túlvettségbe hajszolhatta a részvényt.
Vágólapra másolva!

Az osztalékokkal együtt több mint 33 százalékos hozamával a Hewlett-Packard továbbra is egyik kedvenc idei ötletünk. A korábban sokak által már temetett számítógép-gyártó még az elmúlt hetekben is rá tudott tenni egy lapáttal idei emelkedésére, az ötletünk publikálása óta pedig a szélesebb részvénypiacot és a technológiai szektort leképező indexet egyaránt magasan felülteljesíti.

Forrás: Investor.hu

Az augusztus végén közétett gyorsjelentés ráadásul megerősítette korábbi sejtéseinket. A lassan magára találó PC-piacon a HP az átlagosnál nagyobb javulást mutat, a személyi számítástechnikai szegmens visszatért a növekedéshez. Úgy tűnik, a cég tényleg túl lehet a legnehezebb időkön, bár hosszú még az út a menedzsment előtt, hogy újból tartósan sikeressé tegye a HP-t, főként a vállalati üzletágra építve.

Ugyanakkor a nagy menetelésben viszont egyre inkább túlvetté válik a részvény, így mi is óvatosabban tekintünk már pozíciónkra. Ezért a stopunkat 34,5 dollárra emeljük, és ezzel 21 százalékos hozamot bebiztosítunk (feltéve, hogy nem ugorja át réssel az árfolyam a stop szintünket).

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.