Minden szem az inflációra szegeződik jövő héten

Vágólapra másolva!
Fontos adatok jönnek majd a jövő héten is. Elsősorban az inflációs számokat kell majd figyelni, de azért lesznek érdekességek a hét második felében.
Vágólapra másolva!
  • Ázsiából főleg a japán GDP lehet érdekes, ami már hétfő hajnalban érkezik. Bár az országból ipari és termelői árindex adatok is jönnek, a GDP lehet a fókuszban.
  • Kínából a termelői és a fogyasztói árindex lehet érdekes, de az ipari termelésre, és a kiskereskedelmi forgalomra is jön adat. Utóbbiak főleg a kínai gazdaságra nézve adhat indikációkat, ami a csúcson lévő Shanghai Composite alakulása szempontjából sem mindegy.
  • Európából leginkább az inflációs adatokat kell majd figyelni, nem csak a német, vagy éppen a francia adatokat, hanem a magyar fogyasztói árindexet is. Az elemzők augusztusban 0,2 százalékos növekedéssel számolnak, tehát látszólag ismét pozitív lehet az infláció, szemben az április és június között tapasztalt negatív értékekkel.
  • Emellett a térségből még ipari termelési adatok is jönnek, amiből főleg a francia lehet érdekes, ami ismét visszaesést produkálhat.
  • Az USA-ból sem maradunk adatok híján, igazán fontos számok azonban nem várhatóak. Talán a kiskereskedelmi forgalom lehet az, amire érdemes lesz figyelni, elsősorban a hasonló iparágban működő vállalatok szempontjából.
  • Összességében tehát az inflációs és ipari termelési adatok határozzák majd meg a hetet, ez alapján pedig akár újabb indikációkat is kaphatunk arról, mennyire is van rossz formában az európai gazdaság. Azt ugye tudjuk, hogy az EKB monetáris politikája szempontjából ez közel sem mindegy...
Forrás: Investor.hu