Vágólapra másolva!
Kivárnak az európai tőzsdék a délutáni EKB kamatdöntés és Draghi beszéde előtt, így kisebb mínuszokat látni, amivel korrigálják tegnapi emelkedésüket a börzék. Emellé jön majd az ADP-foglalkoztatottsági adat az USA-ból, úgyhogy lesz mire reagálni a piacoknak. Itthon is csendesen folyik még a kereskedés.
Vágólapra másolva!
  • Még mindig kisebb mínusz látható a magyar tőzsdén. Az OTP továbbra is 0,1-0,2 százalékos csökkenésben van, de csatlakozott hozzá a Richter (-0,1%, 3988 forint) és a Mol (-0,4%, 12 130 forint) is, akik kisebb plusszal indítottak reggel. A Magyar Telekom tegnapi záróárán stagnál (377 forint).
  • A forint sem nagyon mozdul, kicsit erősödött csak az euróval szemben (most 313,2 közelében mozog) az EKB kamatdöntése előtt. Ma volt állampapír-aukció is, ahol emelkedtek a hozamok az előző aukcióhoz képest.
  • Nyugat-Európában is kisebb korrekció látható, egyedül a londoni tőzsde áll minimális pluszban. Délután viszont az EKB mellett jön majd az amerikai munkaerőpiacról az ADP-foglalkoztatottsági adat (14:15-kor), ami szintén megmozgathatja majd a piacokat.
  • Az amerikai határidők minimális mínuszt mutatnak nyitásra, ami még a makroadatok függvényében változhat.