Kezdőknek indít szakmai gyakorlatot a Prezi

A Prezi új irodája iroda fenntarthatóság prezi prezi.com startup open office merkúr palota nagymező utca lakberendezés belsőépítészet fenntarthatóság merkúr palota nagymező utca lakberendezés belsőépítészet A prezi új irodája a Merkúr Palotában
Enni, inni és fizetséget kapnak a JUMP mentoráltjai a Prezinél
Vágólapra másolva!
Fiataloknak, a munka világában tapasztalattal nem rendelkező diplomásoknak kínál mentorprogramot a Prezi. Faix Csaba a Prezi kommunikációs menedzsere az Origónak azt mondta: a hat hónapos program alatt a pályakezdő mérnökök a fizetség mellett enni-inni is kapnak. A kommunikációs menedzser a mérnökök fizetéséről nem nyilatkozhatott.
Vágólapra másolva!

A Prezi JUMP (Junior Mentoring Program) azon az ellentmondáson akar segíteni, hogy az álláskeresés előtt álló diplomások azért nem kapnak meg egy állást, mert nincs szakmai gyakorlatuk. A Prezi szerint ez a világ „22-es csapdája”.

Enni, inni és fizetséget kapnak a JUMP mentoráltjai a Prezinél Fotó: Szabó Balázs - Origo

A cég idén több mint 100 embert vesz fel. Az ehhez szükséges ezernél is több interjú tanulsága az volt, hogy azok a sokszor nagyon tehetséges fiatal mérnökök, akik most kerültek ki az egyetemről, nem feltétlenül szerezték meg azt a tudást és gyakorlatot, ami a mindennapi munkához kell. Mivel nem dolgoztak még élesben, nem tudják, hogyan működik ez a világ.

“Szeretnénk segíteni ezeknek a fiataloknak, hogy azt is megtanulják, amit az iskolában nem lehet megtanulni. Azt, hogy hogyan oldjanak meg valódi feladatokat. Segítünk nekik, hogy fejlődjenek, mentoráljuk őket, és összehozzuk őket a szakma legjobbjaival. És közben azt reméljük, hogy jól is érzik majd magukat - mondta Halácsy Péter, a Prezi társalapítója a programról.

A kiválasztott gyakornokok, akik még végzés előtt is állhatnak, a Prezi mérnökeivel együtt oldják meg a feladatokat. Az első naptól kezdve nyílt forráskódú lesz minden projekt, vagyis bárki számára elérhető. Így a fiatal programozók könnyen szerezhetnek ismertséget a programozók körében – vélik a Prezinél. A kiválasztottak a mérnöki tudásuk mellett a nyelvtudásukat is fejleszthetik, mivel a kurzus nyelve írásban és beszédben is az angol. A legjobbak akár állást is kaphatnak a program végén, amire összesen 10-15 embert vesznek fel.