Vágólapra másolva!
Vegyesen zártak az USA-ban a tőzsdék, a főbb indexek közül csak a Nasdaq volt képes emelkedni, köszönhetően többek között az Apple újabb zárócsúcsának is. Ma többségében az ázsiai piacokon a pluszok láthatók és Nyugat-Európában is halvány emelkedés jöhet.
Vágólapra másolva!
  • Az Apple állítása szerint nem rendszerszinten törték fel az iCloudot, vagyis a pár nappal ezelőtt több hírességről is kiszivárogtatott képek az egyedi fiókok feltörésével kerültek nyilvánosságra. Az Apple árfolyama nem érezte meg a botrányt, tegnap 0,8 százalékkal új zárócsúcson fejezte be a napot (103,3 dollár).
  • Vegyesen zártak az amerikai tőzsdeindexek tegnap, az S&P 500 és a Dow Jones minimális mínuszban végzett, ellenben a Nasdaq 0,4 százalékos pluszra volt képes. Az S&P500 még így is 2 000 pont felett fejezte be a napot.
  • Tegnap kisebb pluszban fejezték be a napot a nyugat-európai tőzsdeindexek, egyedül a francia börze végzett mínuszban, míg a legjobb teljesítményt az olasz parkett tudhatta magáénak (+0,5%). A határidős indexek egyelőre nem mutatnak egyértelmű irányt, csak minimális elmozdulások látszódnak ma reggel.
  • A tegnap napvilágot látó feldolgozóipari beszerzési menedzserindex bár felülmúlta a várakozásokat (tény: 59 pont, várt: 57 pont), mégsem tudott lendületet adni a piacoknak. Emellett az építőipari kiadások 1,8 százalékkal emelkedtek júliusban havi alapon, miközben a szakértők csak 1 százalékos bővülésre számítottak.
  • Az HSBC Kínára vonatkozó szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindexe 54,1 pontra emelkedett augusztusban az egy hónappal korábbi 50 pontos értékről. Ezzel pedig 17 hónapos csúcsot ütött. A kompozit PMI is jobb lett, mint az előző havi (aug.: 52,8 pont, júl.: 51,6 pont).
  • Az ausztrál GDP negyedéves alapon 0,5 százalékos növekedést mutatott, ami hajszállal magasabb mint a várt 0,4 százalék. Ráadásul éves alapon is magasabb lett a bővülés üteme (tény: 3,1%, várt: 3%).
  • A kínai makrohírekre a hongkongi tőzsdeindex 2,1 százalékos emelkedést mutat, míg a Shanghai Composite egy százalékkal emelkedik, ellenben az ausztrál börze minimális mínuszban zárt.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
  • 8,1 százalékot ugrott a Staples árfolyama, ezzel pedig a legjobb teljesítményt nyújtó papír volt az S&P 500 tagok közül kedden. A Credit Suisse felülteljesítőre emelte a kiskereskedelmi cég részvényére vonatkozó ajánlását, ez segíthetett.
  • Nem szerepelt jól tegnap az arany, a nemesfém árfolyama az 1287 dollár körüli értékről egészen 1265 dollár közelébe esett, és ma reggel is ennek közelében ingadozik. Ez főleg a dollár erősödésével magyarázható, amit az olaj is megérzett.
  • A JP Morgan tárgyalásokat folytat a Philadelphia Energy Solutionnel kötött, olaj ellátásra szóló szerződésének eladásáról a Bank of Americának, írja a Wall Street Journal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A JP Morgan az ügylet keretében nyersolajat szállít a finomítónak, a Philadelphia pedig a feldolgozott terméket adja el a banknak, aki pedig ezt adja tovább.
  • 2020-ra a 3 000 pontot is elérheti az S&P 500 index, mondta el a Morgan Stanley vezető amerikai részvénypiaci stratégája tegnap egy CNBC interjúban. Habár már öt éve bika piac van a Wall Streeten ez még további öt évig is kitarthat.