Megtépték az OTP-t

Vágólapra másolva!
Keményen megvették ma a piacokat az orosz-ukrán feszültségek enyhülésére, meg az állítólagos tűzszünetre. Lássuk mi volt ma!
Vágólapra másolva!
  • Az OTP 4,5 százalékot emelkedett, ezzel a legjobb volt. Egészen 4 346 forintig jutott, amivel a júniusi szintekig sikerült emelkedni. A forgalom is 8 milliárd felett volt. Ez elég szép, persze azért van is jelentős kitettség Ukrajnában és Oroszországban, így nem meglepő, hogy megörültek a befektetők a híreknek.
  • A Richtert is jól felhúzták, egészen 3 999 forintig. A 2,6 százalékos emelkedésben szintén szerepe volt a lényeges oroszországi kitettségnek. Az más kérdés, hogy pont a lélektani 4 ezer forintos szinten nem sikerült átjutni. Holnap lehet újra próbálkozni.
  • A Mol és a Magyar Telekom kevesebb reflektorfényhez jutott, igaz, az 1,5-0,3 százalékos emelkedéseken nincs mit szégyellni. A Mol ráadásul a 12 ezer forintos szintről pattan, ami optimizmusra adhat okot. A Magyar Telekom a 378 forintos lokális csúccsal küzdhet a következő napokban.
  • A BUX így 2,5 százalékos emelkedésével minden fontosabb indexek maga mögé utasított, sem a régióban, sem Nyugat-Európában, sem pedig az USA-ban nem volt ennyire erős teljesítmény. Pedig a jó hangulatból más piacokon is kijutott, 0,2-2,1 százalék között szóródtak a pluszok.
  • A jó hangulatban pedig még a forint is tudott erősödni, az euróval szemben 313,8-nál, a dollárral szemben 238,9-nél járunk jelenleg.
  • Egyedül az Apple befektetők lehetnek ma valamelyest csalódottak, miután az árfolyam 3,6 százalékos mínuszban jár. Főbb hír nem érkezett, így feltehetően profitrealizálásról lehet szó.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu