Vágólapra másolva!
Az összes főbb magyar részvény erősödni tud ma, melynek köszönhetően a BUX is emelkedni tud. Ebben az európai tőzsdéken uralkodó jó hangulat van a segítségükre, noha a délelőtti statisztikék ismét felerősítették a defláció rémét az eurózónában. 
Vágólapra másolva!
  • A nyitás után összeszedett előnyét őrizgeti a BUX, mely 0,7 százalékos pluszban mozog dél körül.
  • A blue-chipek kivétel nélkül erősödni tudnak, melyek közül a Magyar Telekom feltornázta magát, és 1,4 százalékos ugrásával 376 forintig emelkedett. A Mol 1,1 százalékkal erősödik, amiben a tegnapi kedvező elemzői ajánlás is segítségére van. Az OTP pedig 0,7 százalékos pluszt szedett össze a jó hangulatban (4200 forint), míg a Richter 0,3 százalékkal drágul.
  • A forint viszont gyengülni kezdett, és újra 315 fölött jár az euróval szembeni árfolyama.
  • A ma délelőtti makroadatok ismét felerősítették az eurózóna deflációba visszacsúszásának az esélyét. A termelői árak ugyanis a vártnak megfelelően 1,1 százalékkal csökkentek júliusban éves alapon az eurózónában. Az elmúlt időszak rendkívül alacsony inflációs adatai a maival együtt egyre valószínűbbé teszik, hogy az EKB további lazító intézkedésekkel igyekszik majd az eurózóna segítségére.
  • Ennek kiderüléséig már nem kell sokat várni, csütörtökön ugyanis kamatdöntő ülést tart az EKB, melyen a várakozások szerint így új stimulusokról dönthetnek a jegybankárok. Részben az erre vonatkozó spekulációk miatt az euró ma új, egyéves mélypontra esett, és már 1,311-nél mozog a dollárral szembeni árfolyama.
  • EKözben az európai tőzsdéken továbbra is jó a hangulat, és 0,3-1,2 százalékos pluszban mozognak a részvényindexek. A legjobban az olasz FTSE/MIB teljesít, mely tegnapi kisebb lemaradását igyekszik behozni.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu