Vágólapra másolva!
Havi csúcsára erősödött a Nikkei, miután a legtöbb ázsiai börzén jó hangulat alakult ki. A kereskedés viszonylag csendesebben zajlik, mivel Amerikában tegnap zárva voltak a tőzsdék. 
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Havi csúcson a Nikkei

Vegyesen teljesítenek az ázsiai részvényindexek ma, a japán Nikkei 1,3 százalékos ugrásával több mint egyhónapos csúcsára került, amiben az idei mélypontjára gyengülő jen is nagy szerepet játszik. A kínai Shanghai Composite 0,9 százalékkal, az ausztrál S&P/ASX 200 fél százalékkal emelkedett, a dél-koreai Kospi viszont 0,8 százalékot esett.

A japán tőzsde megugrását segíti a kedvező makroadat, mely szerint 17 éve nem látott mértékben emelkedtek a bérek az országban. Júliusban 2,6 százalékos volt a béremelkedés üteme éves alapon (várt: 0,9%).

Forrás: Investor.hu

Nikkei napi grafikon Forrás: Tradingview, Investor.hu

USA: Bajban lehet a Goldman Sachs

Tegnap az amerikai tőzsdéken nem volt kereskedés a munka ünnepe miatt, ma azonban újra a megszokott menetrend szerint zajlik majd a kereskedés.

A nyersanyagpiacokon zajlik a kereskedés, az arany 0,4 százalékos gyengülés után 1281 dollárig tért vissza. A WTI nyersolaj pedig 0,1 százalékos csökkenésével 95,8 dollár körül mozog.

Egy 835 millió dolláros kölcsönt nyújtott a Goldman Sachs (NYSE) a csődközeli helyzetbe került Banco Espirito Santonak (Lisszabon) júliusban, csupán néhány héttel azelőtt a portugál bank állami kimentése előtt. A befektetők most attól tartanak, hogy a Goldman jelentős veszteséget fog elszenvedni kitettségén.