Növelné oroszországi jelenlétét a Richter

iránytű Oroszország gyógyszer
Vágólapra másolva!
A Richter jövője szempontjából egyértelműen létkérdés a nemzetközi terjeszkedés – mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Bogsch Erik, a társaság vezérigazgatója. Az oroszország ellen bevezetett embargó szerencsére nem érinti a gyógyszereket, így a helyi gyártás bővítésén gondolkodik a gyógyszercég.
Vágólapra másolva!
  • Bogsch elmondása szerint minimális az esélye annak, hogy az EU a gyógyszerekre is tilalmat rendeljen el. Inkább az orosz piac védelmét szolgáló intézkedések a valószínűbbek, ezért is nagy jelentőségű az ottani üzem megalapítása, és fokozatos bővítése – tette hozzá a Richter vezérigazgatója.
  • Ennek révén az oroszországi értékesítés már mintegy 15 százalékát a helyben gyártott készítmények adják. Ráadásul ez a volumen feltehetően tovább fog nőni a jövőben.
  • A nyugat-európai nőgyógyászati termékek értékesítésnek felfutása nem tudja teljes mértékben kompenzálni az orosz és ukrán forgalom visszaesését. Ugyanakkor ebben némiképp segítségére lehet Kína és Latin-Amerika is, ahol egyaránt növekedéssel számol a gyógyszergyártó vezetése.
Forrás: Investor.hu
  • A jövőt illetően Bogsch kiemelte, hogy a Richter szempontjából egyértelműen létkérdés a nemzetközi terjeszkedés. Véleménye szerint meg kell tartani a cég generikus profilját, ami jelenleg a legkisebb üzleti kockázatot hordozza. Ugyanakkor a biohasonló termékek piacán is jelen kell lenni, még ha ez nagyobb befektetést, és ezzel nagyobb rizikót is jelent.
  • Habár az interjú nem tartalmazott komoly újdonságot, mégis kiderült belőle, hogy a Richter továbbra is növelni szeretné orosz piaci jelenlétét. Mindez azért fontos, mert jelenleg Oroszország számít a Richter első számú piacának.
  • Jelenleg a Richter 0,4 százalékot erősödve 3900 forinton áll a gyógyszerpapír árfolyama.
Richter napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu