Vágólapra másolva!
Pénteken is folytatódott a csúcsdöntés az amerikai tőzsdéken, amit néhány vártnál erősebb makroadat is segíthetett. Ezek után az ázsiai piacokon ma kisebb erősödéseket lehet látni a vártnál gyengébb kínai makroadatok ellenére. 
Vágólapra másolva!

USA: Új csúcson az Apple

  • Mobilfizetésre is alkalmassá tenné az új iPhone-okat az Apple (Nasdaq). Ennek érdekében a cég meg is állapodott a Visával (NYSE), a Mastercarddal (NYSE) és az American Expresszel (NYSE), amit a szeptember 9-i nagyszabású konferencián jelenthet be a vállalat – írja a Bloomberg bennfentes forrásokra hivatkozva. Az Apple részvénye pénteken új történelmi csúcsot és zárócsúcsot állított fel, 102,5 dollárral. Az Apple részvényére egyébként még május elején, 85 dolláros árfolyamnál fogalmaztunk meg vételi ötletet, melyet a Csúcstámadásra készül az Apple című Radar hírlevelünkben olvashattak ügyfeleink. Azóta több mint 20 százalékos hozamot értünk már el.
  • Pénteken is folytatódott a csúcsdöntés az amerikai tőzsdéken. Az S&P 500 0,3 százalékos emelkedés után soha nem látott magasságokban, 2003,37 ponton zárt, míg a Nasdaq fél százalékos erősödésével 14 éves csúcsot és egyben új zárócsúcsot ütött. A Dow Jones 0,1 százalékos emelkedésével néhány pontra van történelmi csúcsától.
Forrás: Investor.hu

  • Az emelkedést segíthette a Michigani Egyetem vártnál erősebb fogyasztói bizalmi indexe, mely 82,5 pontra emelkedett augusztusban a júliusi 79,2 pontról (várt: 80 pont). Ezen túl a chicagói beszerzési menedzserindex is kellemes meglepetést okozott augusztusi 64,3 pontos értékével, ami bő 12 ponttal haladta meg a júliusi adatot, és nyolccal a várakozásokat.
  • A Bank of Americát (NYSE) kérte fel Latin-Amerika legnagyobb telekomcége, az América Móvil az egyes mexikói eszközeinek értékesítésében történő közreműködésre. Az América Móvilnak a szabályozó hatóságoknak történő megfelelés érdekében kell megválnia egyes eszközeitől. A hírek szerint az AT&T (NYSE) és a SoftBank lehet a két potenciális vevő az egységekre.
  • Ma a munka ünnepe miatt zárva lesznek az amerikai tőzsdék, legközelebb holnap nyitnak majd ki a tengerentúli piacok.

ÁZSIA: Lassul a kínai feldolgozóipar

  • A kínai feldolgozóipari aktivitás lassulásáról árulkodtak a mai beszerzési menedzserindexek (PMI). A kínai statisztikai hivatal által készített PMI 51,1 pontra esett vissza augusztusban a júliusi 51,7 pontról (várt: 51,2 pont), míg az HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 50,2 ponton alakult (előző: 50,3 pont, várt: 50,3 pont). A statisztikák felerősítették azokat a spekulációkat, hogy a kínai vezetés új ösztönző programokat fog indítani a növekedés elősegítésére.
  • A kínai statisztikák után a legtöbb ázsiai tőzsdén 0,1-0,7 százalékos emelkedés látható, a dél-koreai KOSPI viszont csak stagnálásra képes.
Forrás: Investor.hu