MSZP: A Fidesz nem akarja bevezetni az eurót

Vágólapra másolva!
Az MSZP szerint a hétfőn bejelentett bankjegycserék világossá tették, hogy a Fidesz-kormány egyáltalán nem akarja bevezetni az eurót.
Vágólapra másolva!

Burány Sándor, a parlament költségvetési bizottságának szocialista elnöke hétfőn azt közölte az MTI-vel: a kormánynak jobb a családok életét havi tízezrekkel nehezítő, gyenge forint.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar embereknek nem bankjegycserére lenne szükségük, hanem a forint azonnali erősítésére. Hozzátette: Matolcsy György jegybankelnök bejelentése azt is mutatja, hogy alkalmatlan a nemzet bankjának vezetésére, ezért az MSZP a felmondólevelének aláírását várja.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn jelentette be, hogy 2014–2018 között megújítja a 1997–2001 között bevezetett jelenlegi bankjegysorozatot, és újratervezett, továbbfejlesztett, a hamisítás ellen az eddiginél jobban védett bankjegyeket bocsát ki; először a tízezer forintos bankjegyek változnak, ezek keddtől ugyan már hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de a gyakorlatban decembertől jelennek meg a forgalomban.