Remekül alakul a TVK-sztori

Vágólapra másolva!
Sok éve nem látott nagyságú üzemi profitról adott számot ma a TVK a második negyedéves gyorsjelentésében, és ugyan az árbevétel nem nőtt érzékelhetően, fennmaradtak a kedvező trendek a cég környezetében. A negyedév megerősíti korábbi optimista véleményünket, további felértékelődés várhat a TVK-ra.
Vágólapra másolva!

10,52 milliárd forintos EBITDA-t könyvelt el a TVK 2014 második negyedévében, ilyen erőteljes eredménytermelésre ezen a soron 2009 harmadik negyedéve óta nem volt példa a cégnél. A társaság visszatekintő EV/EBITDA mutató alapján továbbra is 45-50 százalékos alulértékeltséget mutat az európai szektortársak átlagához képest. Ez még úgy is túlzó diszkont, ha figyelembe vesszük a TVK rendkívül alacsony likviditásából és közkézhányadából fakadó speciális kockázatokat. Ha kitartanak a negyedévben látott kedvező folyamatok, akkor ez a diszkont szűkülhet.

A gyorsjelentés újfent megerősíti februárban megfogalmazott, majd júniusban megerősített (Nagyon megindult a TVK) optimista véleményünket a TVK-ról és további felértékelődési potenciál lehet a részvényben.

Napi bontású grafikonon egy emelkedő trendcsatorna rajzolódott ki az elmúlt hónapokban, melynek az alján tanyázva várta a TVK a gyorsjelentést, innen akár újra felfelé veheti az irányt. Ugyanakkor a heti grafikonon már óvatosságra intő jeleket láthatunk. Az emelkedő trendünk továbbra is töretlen, de nem elképzelhetetlen, hogy ha az erős gyorsjelentés feledésbe merül, további korrekció következik. Júniusi stop loss szintünkön nem változtatunk, hosszú távon továbbra is tartjuk a részvényt.

Hosszabb elemző írásunk ITT található!

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.