Csúnyán megvertük ma Európát

Vágólapra másolva!
Jó formában volt ma a magyar tőzsde, a gyenge nemzetközi hangulatban is képes volt az emelkedésre, főleg a Richternek, és a Molnak köszönhetően.
Vágólapra másolva!
  • A Mol 1,6 százalékos emelkedésével a nap legjobbja volt, ami főleg azért nagy szó, mert a gyorsjelentés nem igazán sikerült jól ma reggel. Végül 11 530 forinton zárt a papír.
  • A Richter is remek formában volt, így a tegnapi gyenge teljesítményét is korrigálta a gyógyszerpapír, ráadásul 3 900 forint felett tudott zárni 1,5 százalékos emelkedésével.
  • Az OTP és a Magyar Telekom csak kisebb pluszokra volt képes, igaz, a 0,3 százalékos emelkedés nem számít rossznak ebben a piaci környezetben.
  • A kispapírok is remekeltek, az Appeninnt leszámítva szinten mindenhol jelentős pluszokat lehetett látni. A BUX így 1 százalékot tudott emelkedni, és közel 8 milliárd forintos volt az összforgalom.
  • Délután a forint is tudott valamelyest erősíteni, bár napközben az euróval szemben 315 felett is jártak a jegyzések, jelenleg 314,4 közelében ingadozik az EURHUF, míg az USDHUF árfolyama a 235-ös szintet elhagyva 234,2-ig korrigált vissza.
  • A nemzetközi piaci hangulat ugyanakkor továbbra is gyenge, a főbb indexek Európában 0,8-2,1 százalékos mínuszokat mutatnak, főleg DAX szenved. Amerikában is az eladók uralják a kereskedést, 0,3-0,6 százalékot veszítettek értékükből a vezető benchmarkok. Úgy fest, hogy a tegnapi esés ma is folytatódik az USA-ban, így mélyül a korrekció.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu