Az Opel adta el a legtöbb autót júliusban

Vágólapra másolva!
A kedvelt márkák közül a Fiat, a Skoda és a Citroen inkább a cégeknél, a Dacia viszont inkább a magánvevőknél volt eredményesebb júliusban. Összesítésben azonban az Opel adta el a legtöbb autót.
Vágólapra másolva!

A JATO Dynamics legfrissebb felmérése szerint júliusban összesen 6192 új személygépkocsit, és 1381 kishaszongépjárművet helyeztek forgalomba. A személyautóknál ez éves összehasonlításban 23, a kishaszongépjárműveknél 54 százalékos növekedést jelent.

Júliusban a legsikeresebb autómárka (a két kategóriát összevonva) az Opel volt, 1013 eladott járművel, amely a hazai piac 13,1 százalékát fedte le. Csak a személyautók piacát nézve a győztes szintén az Opel volt 942 darabbal és 15,2 százalékos piaci részesedéssel. A második a Volkswagen 635, a harmadik pedig a Ford 574 autóval, a sorban a Skoda 545 és a Suzuki 502 autóval következik.

Astra, Octavia, Duster

A modellek közül az Opel Astra (287db) vezet, a Skoda Octaviából 285, a Dacia Dusterből 215, az Opel Corsából 196, a Suzuki SX4 Crossból 189, a Ford Focusból 166, a Volkswagen Golfból pedig 160 fogyott.
A 3.5 tonna összsúlyt meg nem haladó kishaszongépjárművek eladási listáját a FIAT Ducato vezeti 157 forgalomba helyezéssel, mögötte a Renault Master következik 90, harmadik helyen pedig a Toyota Hilux 83 eladással.

A vevők jelentős többsége céges

A magyar gépjármű piac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az újautó forgalomba helyezések jelentős többsége, 77 százaléka céges, míg a magáneladások csak a piac 23 százalékát teszik ki.

Ezen belül a cégeknél a Fiat, a Skoda és a Citroen értékesítői dolgoztak jól, ezeknél a márkáknál a havi eladások 90 százalékát hozták. A lakossági szegmensben kimagasló a Dacia értékesítése, az összes modell mintegy felét a magánszemélyeknek adta el.