Titokzatos eladó sújtott le a Mol-ra

Vágólapra másolva!
Jelentős mennyiségű Mol részvényt szeretne eladni a Mol egyik nagytulajdonosa. Az intézményi szereplők 4 százaléknyi Mol részvényre adhattak ajánlatokat ma reggelig 11 800 és 12 200 forintos ársávban, ami azt feltételezi, hogy a részvény árfolyama jelentős mértékben zuhanni fog a mai kereskedésben. A nyomott árszintek idővel jó vételi lehetőséget kínálhatnak, de a számos bizonytalansági faktor miatt egyelőre érdemes távol maradni a részvénytől.
Vágólapra másolva!

Mivel az eladó kiléte ismeretlen, így csak találgatni lehet az eladás fő okairól, ezen okokat részletesen taglaltuk az alábbi írásunkban. De a bizonytalanság csak növeli a negatív képet.

Ugyanakkor a 12 000 forintos szinteknél megítélésünk szerint már egy meglehetősen pesszimista jövőképet áraz a piac a Mol-nál, ezért hosszabb távon, fundamentális szempontok szerint ezek jó beszállási pontnak ígérkeznek. Mutatószámok alapján a magyar olajtársaság az egyik legolcsóbb olajcég Európában.

Március végén fogalmaztunk meg vételi ötletet a Mol papírjaira 11 925-12 200 forintos szintek között. Azóta az árfolyam szépen teljesített, ezért április közepén a stop loss szintet 12 200 forintra emeltük, és időközben az 590 forintnyi osztalékot is bezsebeltük.